KOTITEKOINEN VIRKISTÄVÄ JALKAKYLPY

4.8.2018

Nyt ollaan lomailtu Suomessa kohta kaksi viikkoa. Helteen aiheuttaman väsymyksen lisäksi jalat ovat tosi kipeät paljosta kävelystä. Olen joskus ostanut viilentävää jalkavoidetta ja kuorintaa. Olin jo menossa kaupoille, kunnes huomasin ojanpenkassa siankärsämöitä. Muistin lukeneeni joskus, että niistä voi tehdä virkistävän jalkakylvyn. Poimin kukkia reilun kimpun ja lähdin siirtolanpuutarhamökille. Me ollaan vuokrattu sellainen Pohjois-Espoosta. Ihana tapa viettää muuten lomaa, kun ei ole oma, niin voi vaan relata. Tosin, sitä ei voi sisustaa mieleisekseen. Mulla on kyllä haaveissa oma pikku mökki pääkaupunkiseudulta, jossa voitaisiin viettää koko kesän joka vuosi. Ehkäpä lähitulevaisuudessa!

Takaisin siankärsämöihin... Niitähän kasvaa aivan joka puolella. Vilkkaan autotien varresta niitä ei kannata poimia. Poimin omani kuitenkin autotien varresta, jossa on toooodella vähän liikennettä. Tyyliin yksi auto tunnissa. Siankärsämöt kannattaa poimia silloin kun heteet ovat keltaisia (kukan keskusta) on kukassa. Se on merkki siitä, että kukat ovat kypsiä. Heinäkuu onkin parasta keruu aikaa. Siankärsämö on monivuotinen kasvi, jota on käytetty jo aikoja sitten rohdoskasvina. Sen lehtiä voi myös syödä. Niitä voi myös poimia talven varalle ja kuivattaa. Näistä voi myös tehdä vaikka teetä. JALKAKYLVYN VALMISTUS

2-3 kourallista tuoreita siankärsämön kukkia + 1 litra vetä
1 kourallinen kuivattuja siankärsämön kukkia + 1 litra vettä

Laita vesi ja kukat kattilaan ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Siivilöi vesi talteen. Laita kukkaisvesi suureen vatiin ja lisää haaleaa vettä kunnes jalat peittyvät. Liota jalkoja noin 20 minuuttia. 

Tuoksu on taivaallinen. Tuoksuu jotenkin vähän mariannekarkeille ja basilikalle. :) Jalat tuntuivat ihanan viileiltä jalkakylvyn jälkeen. Lisäksi 20 minuutin paikallaolo ja lehden lukeminen rentouttaa. Taapero veti sikeitä rattaissa. Kun hän heräsi, lähdin paljain jaloin ottamaan pois häntä rattaista. Kuinka ollakaan ampiainen pisti mua jalkapohjaan. Se sattui! Jalkakylvyn rentouttava vaikutus loppui kuin seinään ja minulta pääsi muutama kirosana. :D Mutta onneksi kukkaisvettä voi käyttää muuhunkin kuin jalkakylpyyn.Mun kasvovesi oli loppunut jo jokin aikaa sitten, joten tein samalla sitä. Laitoin kukkaisvettä parin desin lasipurkkiin ja säilytän sitä jääkaapissa. Se säilyy noin viikon. Nyt voin pudistaa sillä aamuin ja illoin kasvot. On muuten ihanan raikastavaa näillä helteillä. 


2 kommenttia

  1. Tää pitää kyllä laittaa korvan taa! En oo pitkään aikaan tehny minkäänlaisia jalkakylpyjä, mut oon pohtinu, että pitäis alottaa uudestaan kun töissä tulee kuitenkin seistyä yli puolet ajasta. Tällä voisi siis hyvin lähteä alkuun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kannattaa kokeilla! Pelkkä merisuolakin on hyvä. 🖒😃

      Poista

© Trashless. Design by Fearne.