VUODEN VAATELAKKO – HYVIN MENI

7.7.2018

Nyt on vuoden vaatelakko takana. Sehän on loppunut jo viikko sitten. :D  Ekana fiiliksenä on, että jes tein sen! Eikä se ollut edes vaikeata. Kerran rikoin vaatelakkoa vahingossa. Ostin nimittäin sisätohvelit vaatelakon alkuaikoina. Kotona tajusin, että hei tohvelitkin on vaatteita. Tämä on kuitenkin niin pieni moka, että katson vaatelakkoni onnistuneen ja voin nyt antaa itselleni aplodit. :)

Itseasiassa en ole nyt heti menossa kaupoille. Aion jatkaa vaatelakkoani koko heinäkuun. Vaatelakon aikana huomasin, että minullahan on tosi paljon vaatteita ja että käytän niistä vain noin 30-40 prosenttia. Loput vaatteista odottavat jotain päivää, mitä suurella todennäköisyydellä ei koskaan tule. Niimpä laitoin vaatelakkoni lopussa pari pussia vaatekierrätykseen. Aion laittaa vielä yhden pussukan lisää vaatteita kiertoon. En nyt ole tekemässä minimalistista vaatekaappia, mutta jonkinlainen karsinta on paikallaan. Kun olen suorittanut karsinnan kokonaan, voisin vaikka listata kaikki vaatekappaleeni ja tehdä siitä vaikka oman postauksen.


Mitä vaatelakko antoi?

- rahaa säästyi
- maapallolle vähemmän saastetta 
- aikaa säästyi
- energiaa säästyi (se että tarvitsee koko ajan jotain) pystyi kanavoimaan muihin asioihin
- hyvä mieli
- vaatekaappi pysyi siistinä
- voin hyvillä mielin ajatella, että olen tehnyt jotain hyvää
- en sijoittanut rahojani vaateteollisuuden epäeettisiin olosuhteisiin (hmm. vuoden aikana olen kyllä ostanut asioita, joiden työolosuhteista en ole ihan varma....Noh ei vaan pysty ihan kaikkea tekemään)

Mitä nyt?

Pidin vaatelakosta niin paljon, että aion jatkaa sitä toisella vuodella. Tosin tarvitsen uudet kävelykengät, yhden neuleen, farkut, paitapuseron, mekon ja bikinit / uimapuvun. Aion nyt ostaa / tehdä nämä elokuun aikana ja aloittaa syyskuun ensimmäinen päivä uudestaan. Paitapuseron ja mekon ajattelin tehdä itse. Uikkarit ja kengät ostan uutena. Neuleen ja farkut voin ostaa käytettynä. Sitten voin vapaasti elää taas vuoden koko ajan haluamatta jotain vaatetta tai kenkiä! 

2 kommenttia

  1. Mahtavaa!! Oma eiuusiavaatteita -vuoteni on kovaa vauhtia menossa. Helppoa! Luulen päätyväni toiseen samanlaiseen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Eikö olekin yllättävän helppoa. Ainut mikä voi olla vaikeaa on kengät, mun ns. kaupunkitennarit on ihan puhki, joten sellaisia metsästän ennen kuin aloitan seuraavan vuoden. :)

      Poista

© Trashless. Design by Fearne.