TRASHLESS ON NYT TAAPERO

2.7.2018

Tänään siitä on tasan yksi vuotta kun julkaisin ensimmäisen blogitekstini Trashlessissa. Hurraa! Tämän kunniaksi päätin tehdä mahdollisimman zero waste, ekologisen ja eettisen makean herkun. Huh, ei ole kyllä mikään helppo tehtävä. ;) Nämä kesäiset keksit ovat täysin vegaanisia. Niistä ei kerry juurikaan jätettä. Ja ne noudattavat satokautta. 

Ranskassa myydään lähes jokaisen nurkan takana herkullisia tartletteja. Ne ovat oikeastaan pieniä piiraita, joiden tekemiseen käytetään pieniä piirakkamuotteja. Yksi tartletti on hyvinkin täyttävä, joten tein tälläisiä minitartletteja. Näitä voi syödä vaikka useammankin.  Pienet tartletit sopivat hyvin juhliin. Ja mikä parasta jokaisesta tartletista voi tehdä omanlaisensa yksilön. Se jos mikä on aina juhlapöydässä huomionarvoista. Se antaa eräänlaisen vaikutelman siitä, että pöydällä olisi paljon enemmän vaihtoehtoja. ;) Minitartletit on vieläpä tosi helppo valmistaa.
AINEKSET

100 g margariinia
1,5 dl sokeria
2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 vanilja soijavanukas
satokauden hedelmiä ja marjojaOHJEET

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Margariinin on hyvä olla hieman löysää, mutta ei täysin sulanutta. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne margariinin ja sokerin joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja pyörittele siitä pieniä palloja. Litistä pallo pyöreäksi keksiksi. Toinen kätevä tapa on kaulita taikina ja tehdä muotilla keksejä, silloin niistä tulee ainakin symmetrisempiä. Toisaalta tässä reseptissä se ei ole niin tärkeää, sillä keksi peittyy marjoista ja hedelmistä. Laita keksit 175 asteiseen uuniin ja paista noin 8-10 minuuttia.

Yritin taiteilla taikinasta kekseihin reunat, koska ajattelin, että vanukas valuu pois tavallisen littanan keksin päältä. Itseasiassa tälläiset omatekoiset reunat lähtivät uunissa pois, joten parempi käyttää siis muottia. Jokatapauksessa tavallisten littanien keksien päällä vanilja soijavanukas pysyy oikein hyvin, kunhan sitä ei laita liikaa. 

Kun keksit ovat jäähtyneet, laita sen päälle noin 1-2 teelusikallista vanilja soijavanukasta. Kokoa sen päälle hedelmistä ja marjoista kauniita asetelmia. Vanukas ja marjat kannattaa laittaa keksien päälle vasta ennen tarjoilua. Keksit voi hyvin tehdä vaikka pari päivää ennen. 

Vanilja ja marjat toimivat aina yhdessä! Nämä ovat aivan ihanan raikkaita ja niin kesäisiä. 

Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.