SUOMALAISIA EKO / ZERO WASTE - TUBETTAJIA

17.7.2018

No niin, nyt on vihdoin Youtubeen alkanut tulemaan suomalaisten tekemiä eko / zero waste -aiheisia videoita. Mä ihan yllätyin! Vielä vajaa vuosi sitten tubesta ei löytynyt yhtään suomalaista videota tästä aiheesta. Listasta saattaa puuttua vielä muita hyviä suomalaisia videoita ja tubettajia. Saa vinkata ;) 


Ekovlogin Anita täällä moi!


Tervetuloa mun kanavalle, jossa pohditaan mm. sitä, miten arjen valinnoissa ois mahdollista ottaa huomioon ympäristö ja toiset ihmiset. Ekologisten ja eettisten kysymysten äärellä siis ollaan. Välillä ne ahdistaa, mutta useimmiten ne kuitenkin innostaa! Toiveena mulla on inspiroida muitakin haaveilemaan paremmasta maailmasta!

Kuten joku viisas ihminen on joskus todennut, vapaus ei oo sitä, että saan tehdä mitä haluan. Vapaus on sitä, että mulla on rohkeutta tehdä se, minkä tiedän olevan oikein.


Kalenterikarju on 28-vuotiaan helsinkiläisen Mikon eli meitsin Youtube-kanava, jonka fokuksessa on kestävä kehitys, kultivoiva viihde sekä pyrkimys hyvään elämään. Mun kanavalla nähdään videoita mun elämästä sekä erilaisia aihevideoita, ympäristöön ja ekologiseen elämään liittyviä videoita (kierrätys, säästäminen, zero waste), vinkki- ja listavideoita, how-to ja educational -videoita, tieto/hyöty/kieli -videoita, ruoka-, ja maisteluvideoita, testivideoita, liikuntaa ja hyvinvointia sekä erilaisia haaste- ja yhteisvideoita. Välillä voi tulla 10 haastevideota putkeen, pelivideota tai pelkkää tiukkaa asiaa – vedetään rennolla otteella, eikä puristeta mailaa ja annetaan tulla sellaisia videoita, joiden tekeminen tuntuu just sillä hetkellä hyvältä.


"Koska ekoilun ei tarvitse olla trendejä seuraavaa superfoodeilla hifistelyä ja oman sädekehän kiillottelua."

oskavallankumous on avoin yhteisö kaikille, jotka haluavat vaikuttaa valinnoillaan. Et tarvitse mitään muuta kuin avoimen mielen, uteliaisuutta ympäristöasioita kohtaan ja asennetta. Me annamme eväät muutokseen, tavalliselta tyypiltä toiselle!


Ollaan jo useamman vuoden verran tehty meidän matkaa kohti ympäristöystävällisempää elämää. Ensimmäisenä se näkyi lihan pois jättämisenä ja sitä kautta siirtyen pikkuhiljaa lähes vegaaniseen ruokavalioon. Samaan aikaan kyseenalaistettiin meidän kulutustottumukset ja alotettiin sekä uuden ostamisen, että vanhojen tavaroiden minimointi.

Kulutustottumuksia tarkastelemalla huomattiin myös miten järkyttäviä määriä siitä mitä me meidän kotiin tuotiin (minimoinnista huolimatta) oli roskaa. Ollaankin nyt reilun vuoden verran keskitytty muuttamaan meidän arkea siihen suuntaan, että jossain vaiheessa voitaisiin olla täysin zerowaste.Roosa Blom yrittäjä, suunnittelija ja ekologisen kuluttamisen puolestapuhuja.


Maailma mun silmin – minimalismi / kestävä elämäntapa / vähemmän jätettä / matkustajasielu / maailmanrakastaja.


Esittelytekstiä ei vielä ole.

Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.