ZERO WASTE -SISUSTUSSUUNNITELMIA

26.6.2018

Ostimme tässä hiljattain asunnon ja me muutetaan pian!  Viime aikoina olen etsinyt netistä inspiraatiota sisustukseen. Erityisesti mua kiinnostaa luonnonmukainen sisustus, jossa käytetään paljon luonnonmateriaaleja. Haluan minimoida muovin käytön (ei sitä nytkään niin paljoa meillä ole). En myöskään välitä teräksestä tai industrial-tyylistä. Betonista en pidä alkuunkaan. Mua kiinnostaa sellainen romanttisen / boheemin / taiteellisen ja luonnollisen tyylinen sisustus. Vaikka pidän luonnonmateriaaleista, pidän myös tosi paljon värikkäästä sisustuksesta. Skandinaaviset pelkistykset ja graafiset ilmeet eivät siis vetoa muhun. Ei saa olla liian krumeluurikaan. ;) 

Mun mies antoi mulle vapaat kädet sisustukseen. Hän vain tokaisi, ei sitten liikaa tavaraa ja budjetti ei saa ylittyä. Sisustukseen käyttämämme budjetti onkin hyvin pieni ja olen sitä mieltä, että luovuudella ja kekseliäisyydellä  pääsee sisustuksessa pitkälle ei kukkarolla. Ostan kaiken minkä voin käytettynä. Teen myös osan itse (ainakin tiipiin lapselle). Maalit ja tapetit ostan toki uutena. Hei tässä vois olla jollekin business-idea: maali- ja tepettijämät kiertoon palvelu. MITEN TEHDÄ KOTIIN YMPÄRSTÖTIETOINEN SISUSTUS?

1. Osta käytettyä. Uuden materiaalin luominen vie aina luonnonvaroja, oli se miten ekologisesti tuotettu. 

2. Suosi vastuullisia ja mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavia luonnonmateriaaleja. 
Esim. puuvillan tuotanto vie paljon vettä, sen tilalle voi valita vaikka vastuullisemmat hamppulakanat. Vaikka ne ovatkin kalliimmat, niin tarkoitus on, että ne kestää kauan. Arvokkaat, mutta kovin uhanalaisesta puusta valmistetut huonekalut nooooo. Kotimainen puu yessss. 

3. Paljon viherkasveja. Raikastaa sisäilmaa ja tuo luonnon lähelle. (hmmm meidän pitänee laittaa ne kaikki yli metrin korkeudelle, meidän taapero syö ne muuten....) 

4. Mahdollisimman myrkyttömät maaalit, tapetit ja muut remppakamat. Vesiliukoiset maalit varmasti riittää sisäpintojen maalaukseen. 

5. Suosi kotimaista. 

6. Osta huonekalusi kestämään vuosikymmeniksi. Tämä on toki hankalaa, jos muuttaa paljon ulkomaille, kuten allekirjoittanut. Silti ostan huonekaluni sitä ajatellen, että ne miellyttää minua vielä kymmenen vuoden päästä. Suosin klassisia ratkaisuja huonekaluissa ja rakennan persoonallisempaa sisustusta esineillä, tauluilla, kankailla jne.. Sama juttu kuin pukeutumisessa: klassikoilla pohjan rakennus ja asusteilla maustetaan. INSPIROIVIA IG-TILEJÄ: 

@friederikchen

@white_and_natural_interiors

@happylittlefolks 

@bymarlau 

@beachyboho_by_ali 

@seedspace _


HANKINTALISTALLANI ON: 

- Puinen lampunvarjo (uutena, sillä löysin täydellisen yhdestä kaupasta, no can dooooo)
- Matto sisalista (olen myös ajatellut tehdä itse tämän)
- Tiipii (olen myös ajatellut tehdä itse tämän)
- Rottinkituoli x 2-3  (näitä myydään aika paljon nettikirppiksillä)
- Punottuja koreja (käytettynä / uutena)
- Kasveja (seuraavalla Suomimatkallani, otan pistokkaita monista lempikasveistani ja tuon ne tänne)
- Saviruukkuja (käytettynä)
- Olkkarin pöytä (käytettynä)
- Lipasto x2 (käytettynä) 
- Kirjahylly (käytettynä) 
- Hyllyjä seinille (käytettynä)
- Verhoja (uutena)
- Pari lamppua (uutena, en vain koskaan löydä käytettynä kivoja lamppuja) 
- Pieni pöytä (käytetty)
- Tuohikori (uutena torilta käsityöläiseltä) 
- Tauluja (käytettynä / itsetehtyjä)


1 kommentti

  1. Vesiliukoisen maalin kohdalla voi miettiä myös perinnemaaleja. Kun omaa taloa rempattiin, käytin pääasiassa pellavaöljypohjaisia ja luonnonpigmentin, ulkopintoja esim keittomaaleilla. Tiedän, että näitä jotkut jaksaa itse väsätä ja sekoittaa, mutta laiskana suosin pienyrittäjää, jonka kanssa rauhassa katsottiin ja yhdessä sävytettiin maalit juuri omaan makuun. Pigmentit ja öljyt kuulemma myös olivat Suomesta ja muista pohjoismaista. ^-^ Löysin blogisi joitain viikkoja sitten ja nyt olen kahlannut tätä läpi. Todella kiinnostavaa luettavaa!

    VastaaPoista

© Trashless. Design by Fearne.