PODCASTIT TOP 3

5.6.2018

Rakastan kuunnella suomalaisia podcasteja. Jo ihan sen vuoksi, että kuulen suomea ja minusta Suomessa on monia laadukkaita ja ajatuksia herättäviä podcasteja. Lisäksi pysyn niiden avulla melko hyvin kartalla, siitä mistä Suomessa keskustellaan. No täällä Ranskassa on melko samat aiheet, mutta niistä puuttuu  pohjoisen näkökulma.

Kuuntelen podcasteja oikeastaan vain silloin kun teen töitä. Eli käytännössä koko ajan. ;) Erityisesti tykkään kuunnella podcasteja kun leikkaan kangasta tai ompelen. Valokuvatessa kotona kuuntelen myös podareita. Oikeastaan silloin kun kirjoittelen, ideoin tai teen jotain hallinnollista hommaa haluan täyshiljaisuuden. Nyt minulla on vain ongelma, olen kuunnellut varmaan kaikki Suomen podcastit. Hah, saa vinkata mielenkiintoisista podcasteista, jotka on joko suomeksi, englanniksi tai ranskaksi. 

Kauheasti ei ole ekologisista aiheista tehtyjä podcasteja. Ja näitä odotan. Niille olisi tilausta. Vielä en ole löytänyt suomalaista zero waste -podcastia. Jos sellainen on olemassa, saa vinkata! En ole itse mikään puhuvatyyppi ollenkaan (toki siis puhun, mutta you know what I mean). Toisaalta tässä voisi olla haaste, jos itse tekisi podcasteja, en kuitenkaan ehkä yksin. 

Podcastit ovat roskatonta ajanvietettä. Tai ovatko.. Itseasiassa eivät. Luin Otso Sillanaukeen Zero Waste -kirjan ja siellä oli yksi mielenkiintoinen pointti, mitä en ollut tullut ajatelleeksi. Nimittäin myös digitaalinen ajanviete kuluttaa luonnonvaroja. Tai kyllähän minä sen tiesin, että netissä surffailu vie sähköä, mutta jotenkin sitä ei ole miettinyt roskaamisen näkökulmasta, koska sähkönkulutusta ei näe konkreettisesti. Laitteita ei ole hyvä pitää turhaan päällä. Myönnän, että usein minulla on läppäri auki ja piuha seinässä vaikka en käyttäisi tietokonetta. Tästä tavasta pitää päästä eroon... 

Tässä tämän hetken kolme lemppari podaria. Wecastilla on paljon hyviä podcasteja. 


Ruokakupla


Toimittaja Noora Shinglerin ja kokki Ossi Palonevan  kymmenen osainen podcast-sarja visioi ruokatulevaisuutta. He juttelevat mm. vegebuumista, kotimaisesta ruoasta, ruokatuotannon tulevaisuudesta, ruokahävikistä ja miten netti mullistaa syömisen. Ruokakuplan pääyhteistyökumppani toimii S-ryhmä, jonka ansiosta he ovat saaneet käyttöönsä ketjun tietojärjestelmät ja kuluttajadatan. Podcasteissa vierailee myös eri alojen asiantuntijoita. 

Nooran ja Ossin keskustelut ruoasta ovat asiantuntevia ja mielenkiintoisia. Erityisesti pidän heidän tavastaan visioida tulevaisuutta. Näistä podcasteista voisi vaikka napata itselleen businessideoita. 


Hilla ja Inari

Hilla ja Inari ovat sosiaalipsykologian ja sosiologian opiskelijoita jotka analysoivat ajankohtaisia aiheita ja ilmiöitä. Tähän mennessä he ovat tehneet jo  yli 35 podcastia. Podcasteissa käsitellään mm. tulevaisuutta, veganismia, feminismiä, aikaa, ystävyyttä, häpeää, pelkoa ja ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä.  Hilla ja Inari keskustelevat avoimesti asioista. Keskusteluissa mennään henkilökohtaiselle tasolle ja se tekeekin näistä podcasteista vielä kiinnostavampia. Podcastien lopussa Hilla ja Inari jakavat viikon suositukset. Niistä olenkin saanut hyviä ideoita.

Heidän intellektuellit keskustelut ovat inspiroivia ja niistä saa uusia näkökulmia. 


Unelmaduunarit


Islannista ja lapsiperhearjesta bloggaava Satu Rämö ja lapsiperhearjesta bloggaava Hanne Valtari kertovat mitä on unelmaduuni. He ovat myös itse onnistuneet luomaan omat unelmaduuninsa. Satu ja Hanne juttelevat eri alojen unelmaduunareiden kanssa siitä, miten oma unelmaduuni rakennetaan, missä onnistuttiin ja mikä meni metsään. Heidän vierainaan on niin eturivin näytteilijöitä kuin yrityselämässä omaa tietään raivaavia henkilöitä. 

Nämä naiset ja heidän vieraat ovat inspiroineet minua todella paljon. Satu ja Hanne ovat julkaisseet myös Unelmahommissa- nimisen kirjan. Suosittelen! 

2 kommenttia

  1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Unelmaduunarit olikin jo kuuntelulistalla, mutta muut olivat uusia, mutta sen verran mielenkiintoisia, että pitää tutustua paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sait uusia podcast-ideoita! :) Kannattaa ehdottomasti tutustua näihin podcasteihin :)))

      Poista

© Trashless. Design by Fearne.