KUULUMISIA JA PIENI BLOGILOMA

7.6.2018Moikka!

Tänään lähti kamera huoltoon, joten ajattelin pitää nyt samalla myös blogiloman. Seuraavan kerran blogi päivittyy juhannuksen tienoilla. Ehkä sen jälkeen tai ehkä jo sitä ennen. Pidän samalla myös Trashlessista somelomaa. En oikeastaan koskaan jaa blogissani kuulumisia, vaan tekstini ovat enemmänkin asiapitoista. En edes osaa kirjoittaa elämänmakuisia blogitekstejä, joissa olisi jokin kiva viesti sisäänujutettuna. Joten tämä on vain tälläistä tajunnanvirtaa ja nopeasti tehty postaus. 

Täällä on ollut viime aikoina työntäyteistä. Uusi yritykseni Vadelma vie kaiken ajan. Olen tehnyt markkinointimateriaalia, kuvannut tuotteita, tehnyt tuoteselosteita, pakkauksia (mahdollisimman zero waste) tuotteille ja itse tuotteitakin. Paljon on myös uusia prototyyppejä odottamassa pöydällä, sekä ideavihkossa ideoita. Voi kumpa ehtisin tekemään kaiken. Teen kaiken itse, joten hommaa riittää. Olisihan se kiva, että joku ammattilainen tekisi esim. logon, pakkaukset ja vaikka kaikki markkinointimateriaalit. Mutta ei minulla ole varaa palkata. Hah! Onneksi olen yleispätevästi medianomi koulutukseltani, joten osaan vähän kaikkea. En ehkä ihan huipputasoista tee, mutta riittävää. :D

Nettisivutkin ovat työlistalla. Olisi kiva löytää joitakin suomalaisia yhteistyökumppaneita, tai olenkin jo löytänyt, mutta en ole vielä heitä lähestynyt. Oi, tämä yritysprojekti on samaan aikaan tosi siisti juttu ja samalla tuskastuttaa, kun ei ehdi toteuttaa kaikkia ideoita tai ei ole niihin resursseja. Yritykseni aloitusbudjetti on ruhtinaalisesti 500 euroa. Kassavirralla olen tätä businesta kasvattamassa. Hullunhommaa... Ehkä tähän löytyy jossain vaiheessa ratkaisu!Vauvamme tai oikeastaan jo taapero (sana vaatii totuttelua!), aloittaa syyskuussa kokopäiväisen tarhan. Silloin minäkin aloitan kokopäiväisen työnteon yritykseni parissa. Tarkoituksenani olisi alkaa päivittää blogiakin tiuhempaa tahtia eli joka toinen päivä on suunnitelmissa. No syksyllä nähdään, että mikä on käytäntö. Olisi myös kiva alkaa tekemään blogin kautta kunnolla yhteistyötä eri yritysten, yhdistysten ja järjestöjen kanssa. Ja tehdä bloggaamisesta ammatti. Jep, olen aina haaveissani realisti. ;) Ehkä jos nyt sanon haaveeni näin ääneen, se saattaa vaikka jopa toteutua.

Minua inspiroi tällä hetkellä Unelmaduunarit -podcastit, kesäiset kasvikset, yrtit, villiyrttikeittokirja, Otso Sillanaukeen Zero waste -kirja ja monet uudet suomalaiset ja ranskalaiset ekologiset yritykset ja innovaatiot.

Aloitin juuri sokeri-/ herkkulakon, joka tulee kestämään kuukauden. Olen kovin perso sokerille, joten tässä onkin haastetta kerrakseen.Meidän lähileipomo kertoi juuri, että heidän tavoitteenaan on päästä eroon paperipusseista. Huom! Ranskassa suurin osa ihmisistä ostaa patonkinsa leipomosta. Tämä tekee noin 65 000 000 paperipussia päivässä. Meidän lähileipomo ottaa pian käyttään systeemin, jolla saa 2 senttiä alennusta, kun ostaa omaan pussiin. Näin me olemme tehneet jo vajaa vuoden ja kohta siitä saa jopa hyvitystä. Jee! Ja arvatkaapa mitä, on hyvin mahdollista, että yritykseni Vadelma tulee tekemään heille näitä uudelleenkäytettäviä leipäpusseja. ;) Ja leipomoitahan Ranskassa riittää.....

Oikeastaan odotan innolla syksyä, jolloin aloitan kokopäiväisesti yrittämisen. Mutta sitä ennen on vielä kesä! Ja suomimatka! Yksissä illanistujaisissa söimme kiinalaiset onnenkeksit. Lapussani (jonka voi kierrättää) luki: Congratulations you are on your way. Sain uskomattomasti voimaa tästä pienestä kiinalaisesta paperilapusta. :)

Toivon sinne teille kaikille inspiroivia kesäpäiviä ja paljon aurinkoa. 2 kommenttia

 1. Oli kiva kuulla kuulumisia :) Hieno idea muuten tuo pieni alennus patongista, jos ostaa omaan pussiin. Sellainen olisi mukava saada Suomeenkin ja vaikka kaikkiin kauppuihin.

  Hyvää blogilomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nyt on lomailtu jo viikko blogista... Joo näitä kestoleipäpusseja voisi olla myös Suomessa. Ehkäpä Vadelma ujuttautuu myös Suomen leipomoihin. Kuka tietää. ;)

   Poista

© Trashless. Design by Fearne.