AFTERSUN-VOIDE SMETANASTA

29.6.2018

No nyt se aurinko porottaa täällä taas. Tällä viikolla täällä on ollut +30 helteet ja viikonloppuna on luvassa jopa +35 astetta. Huh, en ole helleihminen. Meillä on sellaiset rautaverhot (samanlaiset kuin ärrällä), joita pitää pitää kiinni koko päivän, jotta kämppä ei kuumenee. No kyllä lämpömittari näyttää sellaista +27 astetta meillä sisällä illalla. Yönaikaisen tuuletuksen jälkeen aamulla on enää +23.:D Tässä talossa on tosi huono lämmöneristys. Talvella on puolestaan kylmä, jolloin patterit pitää laittaa täysille. Onneksi me muutamme kohta. Ja tuleva asunto vie huomattavasti vähemmän sähköä. Ranskassa nimittäin asuntoa vuokratessa / ostaessa kerrotaan mihin kategoriaan talo pääsee sähkönkulutuksessa. Ja meidän tuleva asunto pääsee luokkaan B! Melkein A! Nykyinen on luokassa D/E. Luokat ovat: A, B, C, D, E, F. Luokan A asunnot vievät vähemmän sähköä pysyäkseen lämpiminä ja puolestaan F-luokan asunnot enemmän, jolloin myös sähkölasku on kalliimpi.  Mutta en minä tullut nyt sähköstä puhumaan vaan aftersun-voiteesta!

Luovuin viime kesänä apteekista ostetusta aftersun-voiteesta. En koskaan käyttänyt sitä ja en oikeastaan koskaan pala, koska en oleile paljoa auringossa. Joskus kuitenkin olkapäät tai nenä saattaa kärtsätä, jolloin tarvitaan jotain helpotusta iholle.

Maailman yksinkertaisin aftersun-voide on yksinkertaisesti smetana. Myös kermaviili, piimä, jugortti tai rahka käy, mutta smetana on sopivan paksua ja jämäkkää. Sivele smetanaa iholle ja anna vaikuttaa puolisen tuntia. Pese pois. 

Toki on parempi välttää aurinkoa ettei pääse palamaan ja käyttää aurinkovoidetta. En  juuri koskaan ota aurinkoa, mutta täällä Ranskassa aurinko on niin voimakas, että käytän rasvaa aurinkoisina päivinä jos tepastelen paljon ulkona päivällä. Joskus olen unohtanut sivellä aurinkorasvaa esim. niskaan ja se on vähän palanut. Silloin smetana on oiva ensiapu kevyeen auringonpolttamaan. Toki jos nyt kärtsäisi oikein kunnolla, kannattanee varmasti mennä lääkäriin. 


Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.