KIRJA-ARVONTA: ZERO WASTE JÄÄHYVÄISET JÄTTEILLE

22.5.2018


Suomen ensimmäinen zero waste -kirja on löytänyt luokseni tänne Ranskaan. Olen tosi iloinen tästä! Se, että tälläinen kirja on nyt olemassa on Otso Sillanaukeen ansioita. Hän on nuori kauppatieteiden opiskelija, joka heräsi omaan roskamääräänsä (ja kahdeksan eri roskakorin) muutama vuosi sitten. Otsolla on blogi Nollahukka ja Instassa hän jakaa hyviä vinkkejä ja lyhyitä postauksia, siitä mitä on nollahukkaelämä. 

Kirja avaa hyvin nollahukkaelämää eli elämää mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä. Se sopii hyvin niin aloittelijalle kuin konkarillekin. Se mikä minua erityisesti ilahdutti kirjassa on se, että siinä oli paljon sellaista tietoa, mitä ei esim. Béa Johnssonin  kirjassa (zero waste -raamattu) ole. Kirja tarjosi myös minulle muutamia uusia näkökulmia ja ihan faktatietoa (josta erityisesti pidän).En viitsi kauheasti paljastaa kirjan sisältöä, mutta sanottakoon, että kirja alkaa eteisestä ja päättyy pihalle. Jokainen "huone" käsitellään perusteellisesti. Jokaisen luvun lopussa annetaan vinkkejä niin aloittelijoille kuin konkareille. 

Kirja on tehty kierrätyspaperista ja se myös kompostoituu. Kirjan voi myös ostaa e-kirjana.

Ja nyt tämän postauksen parhaaseen osioon..... 


ARVONTA

Mulla on ilo arpoa kolme e-kirjaa. Yhden arvon täällä blogissa ja kaksi Instagramin (arvonta tulee sinne huomenna 23.5) puolella.  Eli mahdollisuudet kasvaa kun osallistuu molemmissa. Kirjoita kommenttilaatikkoon joku hyvä zero waste -vinkki tai muut terveiset ja laita sähköpostiosoitteesi mukaan. Voit myös osallistua sähköpostitse arvontaan (trashlessblog@gmail.com). Arvonta-aika päättyy 31.5.2018 klo: 18:00, jonka jälkeen suoritan arvonnan. Ilmoitan voittajille henkilökohtaisesti sähköpostitse. :)

10 kommenttia

 1. Mukana arvonnassa. Varmasti hyvä kirja, josta jokainen voi oppia.

  VastaaPoista
 2. Mukana arvonnassa! On lukulistalla jo ennestään. Oma zw-vinkkini on hyötykäyttää kaikki pakkauksien mukana tulevat muovipussit, kuten wc-paperipakkaukset uudelleen roskapussina.

  VastaaPoista
 3. Minun zw-osuuteni: ompelen loppuunkäytetyistä farkuista, pöytöliinoista, verhoista ja lakanoista kauppakasseja. Lahjoitan niitä sukulaisille ja tuttaville sekä hyväntekeväisyyteen.
  Tilkkuja käytän kestorätteinä.
  Olen lukenut Otson kirjan, mutta olisi mukava saada se omaksi. Onneksi on olemassa kirjasto, josta sen voi lainata. Kiitos hyvistä vinkeistä blogissasi.

  esri3363@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Itse käytän kirjekuoret ja muut paketit uudestaan, kun jotain lähetän.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 5. Täällä oikeastaan vasta harjoittelen zw arkea. Ja ei muuten ole ihan tuosta vaan juttu, kun perheessä on teini-ikäisiä sekä leikki-ikäisiä. Mutta kirja kyllä kiinnostaisi. Terveisin Riikkis

  VastaaPoista
 6. Mukana! Vinkkini on zw-juoma: kuumaa vettä ja sitruunan mehua! Yllättävän hyvää ja olen korvannut sillä teepussit.
  jonna.emi@libero.it

  VastaaPoista
 7. Kaupassa kannattaa aina katsoa, löytyisikö samankaltainen tuote vähemmällä pakkausmateriaalilla!

  Villavalkea@yahoo.com

  VastaaPoista
 8. Mukana arvonnassa!
  Oma zw vinkkini on; jos töissä/koulussa saa ostettua kahvia niin sen sijaan, että ottaisi sen muovi/pahvimukin ottaa kotoa oman mukin tai vastaavan johon sen kahvin puolestaan laittaisi.

  funnyseppa@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Oma vinkkini on, sunnuntait kaupattomia päiviä :) ns. "älä osta mitään"-päiviä.
  essi.koski-harja@outlook.com

  VastaaPoista

© Trashless. Design by Fearne.