KESTONENÄLIINAT JA KESTOSERVETIT

5.5.2018
Reilu viikko sitten meillä oli illalliset, johon osallistui mieheni sukulaisia. Yht'äkkiä kesken aperon hänen kahdeksankymppinen isosetänsä kaivoi taskusta nenäliina ja niisti nenän. Kestonenäliinan! Kyllä vanhat ihmiset ovat viisaita.

Nenäliinat ovat usein muovisissa paketeissa ja niitä menee paljon flunssa-aikaan. Nenäliinoja tulee käytettyä muutenkin vähän koko ajan. Serveteistä puhumattakaan. Ajatelkaapa, jos tälläisiä kertakäyttöisiä servettejä ja nenäliinoja ei olisi edes olemassa. Vielä 50 vuotta sitten, ei ollut olemassakaan kertakäyttöisiä nenäliinoja. Kaikilla oli kangasliinat käytössä myös servietteinä. Kankaiset ovat myös niin kauniita, jotenkin ihanan ylellisiä. Arjen luksusta sanon minä.

Jotkut ihmiset sanovat, että kestonenäliinat eivät ole hygienisiä. Nehän voi kuitenkin pestä useimmiten vaikka 60 asteessa, jos ei enemmässäkin. Usein nenää ja suunpieliä tulee vain kevyesti pyyhittyä, niin ei se nyt niin epähygienistä voi olla. Tosin jos on joku kauhea räkäflunssa, niin silloin lienee parempi ostaa paketti Nessuja. Kankaiset nenäliinat eivät myöskään "revi" nenän pieliä niin helposti kuin paperiset. 

Uusi yritykseni Vadelma tekee kestonenäliinoja ja serviettejä tekstiiliylijäämästä ja luomupuvillasta. Teen tälläisiä ihania kuviollisia sekä valkoisia pehmeitä liinoja. Koska monet ihmiset osaavat myös ommella itse (etenkin zeroweistaajien keskuudessa), niin laitan tähän myös ohjeet. Mutta jos et jaksa, ehdi, halua tehdä itse, niin näitä saa myös pian Etsystä. :) 


Mitä tarvitset?

Pehmeää puuvillakangasta
sakset
lankaa
ompelukone
silitysrauta
nuppineuloja

Nenäliinoihin voi hyvin käyttää vaikka vanhoja lakanoita. Puuvilla sopii parhaiten, sillä se on pehmeää ja sen voi pestä 60 asteessa.

Ohjeet

1. Leikkaa noin 30x30 cm kokoinen neliö kankaasta.

2. Taita reunat kaksi kertaa ja silitä ne.

3. Laita nuppineuloilla kiinni.

4. Ompele liinan ympäri.

Saumurilla voi tehdä vieläkin nopeammin nenäliinoja, mutta ne eivät ole niin huolitellun näköisiä.


Nyt yritykseni Vadelma on siis totta! Tervetuloa seuraamaan Instagramiin. 7.5 alkaen tuotteita löytyy myös Etsystä. Laitan linkkiä myöhemmin myös tänne blogin puolelle. Suomeen tuotteita tulee toivottavasti ensi vuonna.

Ihanaa ja roskatonta viikonloppua teille! :)

Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.