DIY: KODIN YLEISPUHDISTUSAINE

8.5.2018

Meidän yleispuhdistusaine alkaa olemaan lopussa. Meillä on sellainen perinteinen spraypullo, jota on ollut kiva suihkutella kylpyhuoneen kaakeleihin, lavuaariin, keittiöpintoihin ja liedelle.

Tällä siivousaineella voit putsata kaikkia kodinpintoja. Mikä parasta voit valita tuoksun itse. Aromaattisia öljyjä löytyy jokaiseen makuun. Tämä siivousaine on todella helppo tehdä. Tarvitset vain muutaman ainesosan ja ravistaa ne pullossa. Helppoa, kätevää, ekologista ja edullista. Minä pidän! AINEKSET (500 ml)

tyhjä spraypullo 
suppilo
1/3 valkoviinietikkaa
2/3 vettä
1 rkl ruokasoodaa
1-2 tl aromaattista öljyä (esim. laventeli, sitruuna tai mänty)


VALMISTUS 

Kaada ainekset suureen astiaan seuraavassa järjestyksessä: viinietikka, vesi, ruokasooda ja aromaattista öljyä. Kun laitat ruokasoodan varaudu, että ainekset alkavat vaahtoamaan. Joten ota lähelle kansi. Laita  puhdistusaine suppilolla pulloon ja ravistele kevyesti. Valmis!

Ootteko kokeilleet itsetehtyjä siivousaineita? Mitä ootte pitänyt? Mikä toimii ja mikä ei?Btw, kuvassa oleva kestorätti on uuden yritykseni Vadelman tuote. (sorry mainostan nyt koko ajan yritystäni, oon vaan niin innoissani!) Vadelmaa voi seurata Instagramissa ja nyt myös Facebookissa (nyt alkuun facessa tekstit on vain ranskaksi, mutta myöhemmin myös englanniksi, kun homma lähtee rullaamaan. :))

2 kommenttia

  1. Miksi ohjeeseen tulee ruokasoodaa? Mitkä on sen vaikutukset? Eikös ruokasooda ja etikka neutralisoi toisensa :o

    VastaaPoista
  2. Moikka, Siivousinfo.fi:n mukaan ruokasoodaa ja etikkaa voidaan käyttää yhdessä. Siitä tulee kova vaahto, kun ne yhdistää.

    VastaaPoista

© Trashless. Design by Fearne.