BULKKIOSTOKSILLA

14.5.2018

Ruoan ostaminen bulkkina on periaatteessa helppoa. Mikä parasta itse voi päättää, paljonko kutakin raaka-ainetta haluaa ostaa. Jostain syystä ruoan ostaminen irtona omiin pussukoihin oli minulle aluksi jännittävää. Oikeastaan minua vähän hävetti ja ujostutti. Olen koittanut miettiä, että miksi näin. Ehkäpä syy on siinä, kun itseään joutuu tahattomasti jotenkin korostamaan. Olen tälläinen, että ostan ruoan omiin pusseihin. Uin vastavirtaan. 

En ole luonteeltani mitenkään sellainen, että haluaisin olla keskipisteenä tai erottautua. Mitä paremmin sulaudun massaaan ja mitä vähemmän voin pitää itsestäni ääntä, sitä tyytyväisempi olen. Tälläiselle tyypille erilaiset ostostavat ovat ristiriidassa seinäruusu-identiteetin kanssa. Joten ehkä siksi minua hävetti ja ujostutti. Toisaalta olen miettinyt, että tekee minulle hyvää vähän mennä mukavuusalueen ulkopuolelle. Siksi kannustan ostamaan ruokaa omiin pusseihin, vaikka se tuntuisi aluksi oudolta! Ja hei, hatunnosto kaikille jotka haluavat yrittää vähentää jätemäärää ja elää ekologisemmin. :) MITEN OSTAA RUOKAA BULKKINA?

Osta tai ompele vähintään viisi kevyttä pussia. Mikäli pussukan painoa ei voi vähentää hinnasta, kannattaa hoitaa ostokset mahdollisimman kevyillä pussukoilla. Mikäli pussukan painon voi vähentää hinnasta, kannattaa pussiin kirjoittaa sen paino, jotta kassalle jää vähemmän hommaa. Näin ainakin täällä Ranskassa toimitaan. Ruokaa voi myös ostaa suoraan lasipurkkeihin, mikäli niiden painon voi vähentää. Mielestäni pussukat ovat kätevämpiä, sillä ne ovat kevyitä, eivätkä ne voi mennä rikki. Lihat, kalat ja juustot voi ostaa tiskiltä omiin muovirasioihin tai lasipurkkeihin. 

Supermarketeissa punnituksen yhteydessä saa tarralapun. Se on ihan roska, eikä sitä voi kierrättää. Irtotuotteita myyvissä putiikeissa puolestaan tätäkään roskaa ei tule. Tai se riippuu kaupasta. 

Kotona siirrän tuotteet pusseista lasipurkkeihin. Kangaspussukat laitan lasipurkkiin, joka on keittiössä hyvin esillä, että ne vaan eivät unohdu. Meillä on noin 15 kangaspussia. Viisi olen ostanut viime kesänä ja muut olen itse tehnyt. Yritykseni valmistaa myös näitä kangaspusseja ja kaikki sellaiset pussit, joissa on jokin virhe jää meidän käyttöön tai menee kaverille. :)

Kangaspusseja pitää myös muistaa pestä välillä. Perunoille ja muille multaisille kasviksille olisi ehkä hyvä olla oma pussi. Niille sopii myös vaikka verkkopussi. Onko muilla tälläisiä samanlaisia tuntemuksia?  Miten te ostatte tuotteita bulkkina? 

2 kommenttia

  1. Nykyisellä kotipaikkakunnalla ei ikävä kyllä pysty ostamaan juurikaan mitään lukuunottamatta normaalit hevi-osaston tuotteet ja pähkinät (sekä irtokarkit), meiltä kun löytyy vain tavalliset k-supermarket ja s-market. Luontaistuotekauppakin on, mutta sielläkään ei ole irtomyyntiä kuin pähkinöissä. Aivan ihana tuo kuvissa oleva kauppa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi kuulla! Toivotaan, että jokin päivä myös siellä olisi tälläinen kauppa. :) Joo, tämä kauppa on super. Sieltä voi ostaa kaiken irtona ja myyjät ovat myös mukavia. :)

      Poista

© Trashless. Design by Fearne.