ZERO WASTE -KASVOPESU

19.4.2018Pelkästään kasvojen pesu ja meikkien poisto voi tuottaa paljon roskaa. Vanulaput, pumpulipuikot, pesuaine, kasvovesi, rasvat, kuorinta, seerumit, ryppyvoiteet, silmänympärysvoiteet, meikinpoistoaine, kasvonaamio ja monet muut asiat kuormittavat luontoa, kukkaroa ja liikaa käytettynä myös kasvoja. 

Mulla kertyy nykyään roskaa vain yksi pieni pullo vuodessa. Ja sen voi ehkä kierrättää (?). Miten tämä on mahdollista? Se on itseasiassa todella helppoa. 

Kestovanulaput
Nämä voi vaikka itse ommella tai virkata. Joistakin kaupoista näitä saa myös ja pian minäkin myyn näitä nettikaupassani. ;) En ole käyttänyt tavallisia vanulappuja viime kesän jälkeen ollenkaan. Ompelin ja virkkasin kestovanulappuja, jotka voi pestä pesukoneessa. Niitä käytetään samalla tavalla kuin kertislappuja, mutta kestovanulaput pestään muun pyykin seassa 40-60 asteessa.  Kestovanulaput kestävät noin kolmisen vuotta. Omani ovat vielä lähes vuoden jälkeen hyvässä kunnossa. Jos putsaa kestovanulapuilla paljon ripsiväriä, kannattaa siihen olla tummemmasta froteesta tehty lappunen. Ennen pyykkikoriin laittamista, lapusta kannattaa poistaa ripsivärit ja muut meikit Marseille-saippualla tai vastaavalla.Palasaippua / kasvosaippua 
Siirryin kasvopesuaineesta kasvosaippuaan. Tavallinen käsisaippua voi kuivattaa ihoa, joten suosittelen ihan kasvoille tarkoitettua saippuaa. Marseille-saippua on myös hyvä ja se ei kuivata ihoa (jos se on 100 % oliiviöljystä). Ainakin Lush ja Flow-kosmetiikka myy pakkauksetonta kasvosaippuaa. Tälläinen palasaippua on tosi riittoisa. Se voi kestää jopa parikin vuotta.

Meikinpoisto
Kookosöljyllä saa kätevästi poistettua ripsivärit. Tai vaikka vaan vedellä!

Kasvovesi
Mulla on käytössä vielä vanha kasvovesi ennen zeroweistaamisen aloittamista. Kasvoveden voi myös tehdä itse, mutta sen säilyvyys on kemiallista ainetta lyhyempi. Oisko Bodyshopista saanut kasvovettä ostettua omaan pulloon? Tai jokin muu myymälä? Oma kasvoveteni vetelee viimeisiä ja en vielä tiedä, mistä löydän zero waste -vaihtoehdon. Ehkäpä meidän uudesta zero waste - kaupasta! Muutoin olen ajatellut tehdä kurkusta kasvovettä, ne kun ovat pian sesongissa. Olen myös ajatellut kokeilla tehdä ruusuvettä, sillä ihan pian on ruusuaika.  Näistä juttua myöhemmin blogissa. 

Kasviöljy
Tämä on se asia, josta minulla kertyy noin yksi pullo vuodessa jätettä. Käytän kasvoihini manteliöljyä. Lisäksi mulla on toinen lahjaksi saatu öljy, jossa on monia eri öljyjä. Kasviöljyistä ja eteerisistä öljyistä voi tehdä vaikka mitä seerumeita, mutta jätän vielä toistaiseksi seerumien teot niitä osaaville. Näihin haluaisin tutustua vähän paremmin.Kasvonaamio / kuorinta
Kuorin silloin tällöin kasvoni hunajasokeri -kuorinnalla. Siihen tulee siis vain hunajaa ja sokeria. Luonnollinen savinaamio on seuraavaksi kokeilulistallani. Meidän uudesta zero waste - kaupasta saa juuri tätä savea irtotuotteena.

Konjakkisieni
Konjakkisieni on hyvä matkoilla tai yökylässä, sillä se on aivan älyttömän kevyt. Eikä se suttaa kassia. Konjakkisieni kastellaan vedellä ja sillä hierotaan kasvoja. Se myös kompostoituu.

Muuta 
* Riittävä veden juominen kirkastaa ihoa.
* Tasapainoinen ruokavalio on myös ihon paras ystävä.
* Liika sokerin syönti aiheuttaa sameutta iholle.
* Tupakka ja alkoholi luonnollisesti myös haitaksi iholle. 

Monista asioista kieltäytyminen tai niiden kohtuullinen käyttö  siis edesauttaa kaunista ihoa. Ainut haaste mikä minulla on tullut viime aikoina vastaan on pienet rypyt. Olen 35-vuotias ja viime aikoina olen herännyt siihen, etten ole ikuisesti nuori. Olen kait sitten nykyään vanheneva aikuinen. :D Mutta silmänympärilleni on alkanut tulla ryppyjä enemmän. Silleen häiritsevästi. Onko siihen jotain luonnollista keinoa? Voi olla, että tähän asiaan ostan jonkin putelin tai seerumin. Tosiaan jos tuotan pari putelia vuodessa jätettä kauneudenhoidossa, se  on jo tosi hyvin. Hiukset, kroppa, ja kainalot ei jätettä. :)

Onko teillä jotain hyviä vinkkejä zero waste -kasvopesuun? 

Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.