KOTITEKOINEN MYSLI

15.4.2018


Kotitekoinen mysli on terveellistä ja super hyvää. Ja mikä parasta, siitä voi tehdä juuri sellaista kuin itse haluaa. Monissa mysleissä on paljon kaurahiutaleita, joissakin liikaa sokeria ja toisissa ei makua juurikaan. Onhan toki myös hyviä kaupan myslejä. Mysliä myydään myös bulkkina.

En syö mysliä joka päivä vaan yleensä syön pari leipää voin ja juuston kanssa. Usein syön myös ihan perus kaurapuuroa. Oikeastaan tykkään vaihdella aamupalaa ja minulla onkin erilaisia kausia, jolloin syön jotain tiettyä ruokaa paljon.

Parisen vuotta sitten minulla oli omatekoinen mysli- ja myslipatukkavaihe. Nyt tämä myslikausi alkoi taas! Alkaa  meinaan croisantit ja kaurapuurot tulla korvista ulos. Kävin eilen ostamassa mysliaineksia meidän uudesta zero waste-kaupasta. Siellä oli vaikka mitä. Siis ihan kaiken mitä voi kuvitella. Ja kaikki ilman pakkausta! Tämä mysli on siis täysin zero waste. :) 
AINEKSET
4 dl kaurahiutaleita
0,25 dl auringonkukansiemeniä
0, 25 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl maapähkinöitä
0,5 dl manteleita
0,5 dl saksanpähkinöitä
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl kuivattuja banaaneja
1 dl hunajaa
4-6 rkl rypsiöljyä
kaardemummaa
kanelia
OHJEET

1. Murskaa isommat pähkinät morttelissa tai jollain muulla välineellä pieniksi murusiksi. Kannattaa jättää muruset kuitenkin reilun kokoisiksi. Mantelit ja banaanilastut kannattaa myös pilkkoa pienemmiksi.


2. Sekoita kaurahiutaleet, siemenet ja pähkinärouhe uuninpellillä leivinpaperin päällä.


3. Sekoita kulhossa hunaja, öljy ja mausteet. Jos hunaja ei ole juoksevaa, lämmitä sitä hieman, jotta voit sekoittaa ainekset hyvin keskenään.


4. Kaada seos uuninpellillä olevien kuivien ainesten päälle ja sekoita hyvin.


5. Paahda mysli uunissa 150 asteessa  noin 20 minuutin ajan.


6. Tarkkaile mysliä paiston aikana ja kääntele tarvittaessa.


7. Kun mysli on jäähtynyt lisää kuivatut hedelmät myslin joukkoon.

Säilytä mysliä lasipurkissa kuivassa paikassa. Mysli säilyy lasipurkissa noin pari viikkoa. Ootteko kokeilleet tehdä mysliä? Muita hyviä ainesosia?


Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.