KOTITEKOINEN NUTELLA

2.3.2018

Monen ihmisen aamupala Ranskassa on pala vaaleata leipää ja Nutellaa. Se on varmasti aamupalan suosituin levite. Sitä myydään aivan joka paikassa ja purkkeja löytyy monia eri kokoja. Nutella on todella hyvää, mutta olen miettinyt, että jos sitä joka päivä syö aamupalaksi, niin ei kait se nyt ihan terveellisemmästä päästä voi olla. Muutama lisäkilokin voi tulla. Mutta nuo ranskalaiset ovat usein niin hoikkia, vaikka he söisivät minkälaisia herkkuja. Jutun juju onkin siinä, että herkkuja syödään todella hillitysti ja kohtuudella. Tällöin ei haittaa vaikka joka aamu laittaisi leivän päälle pari teelusikallista Nutellaa. Olen nähnyt ranskalaisissa kirjakaupoissa kokonaisia kirjoja Nutellasta, joissa kerrotaan miten sitä voi käyttää leivonnassa ja jälkiruoissa. No, ainakin se sopii mainiosti vaalean leivän päälle. Ja lettujen! 

Nutellaa ei ole kuitenkaan kiva ostaa. Palmuöljyä ja kaikkea muuta, mitä ei suuhunsa haluaisi laittaa. Roskaakin siitä luonnollisesti syntyy. Minäpä tein itse. :)


AINESOSAT (n. 4 dl)

250 g hasselpähkinöitä
2 dl tomusokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
5 rkl öljyä (esim. auringonkukka-, rypsi tai macedemiaöljyä)
1. Paahda pähkinät 175 asteisessa uunissa noin 8-10 minuuttia. Ole tarkkana, etteivät ne pala. 

2. Anna pähkinöiden jäähtyä hetki ja poista pähkinöiden kuoret hankaamalla pähkinöitä käsien välissä. Ei haittaa vaikka pähkinöihin jää vähän kuorta. 

3. Hienonna pähkinät hienoksi jauhoksi monitoimikoneella. 

4. Lisää tomusokeri, kaakaojauhe sekä vaniljasokeri. 

5. Anna koneen käydä, kunnes seos on tahnamaista. 

6. Lisää lopuksi öljy ohuena nauhana koneen käydessä. 

7. Laita tahna puhtaisiin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa. Kotitekoinen Nutella säilyy noin kaksi viikkoa. 


Tämä on muuten huippuhyvä lahja tai tuominen. :) Ootteko kokeilleet? 
Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.