TAMMIKUUN KOOSTE

9.2.2018

Minulla on ollut viimeaikoina vähän kiire. Siksi tammikuun kooste tulee vähän myöhässä. Olen perustamassa uutta yritystä ja alkuvalmistelut vievät paljon aikaa. Tuntuu, että aikaa menee aivan älyttömästi hallinnollisiin asioihin. Haluaisin kovasti myydä myös tuotteitani Suomessa, mutta se ei olekaan niin yksinkertaista. Nyt joka tapauksessa keskityn yrityksen starttaamiseen Ranskassa ja Suomi tulee sitten perässä. :D

Blogille jää tulevaisuudessakin vähemmän aikaa. Toisinaan minulla on valtava spurtti päällä ja kirjoittelen postauksia kun muut tässä talossa ovat olleet jo hyvä aikaa höyhensaarilla. Silloin kun tämä kirjoitusvimma iskee, rykäisen monta postausta ja aamulla sitten valitan kun väsyttää. Hah!

Zerowaste-liikkeen pahin romuttaja on muuten kiire. Tai kuvittelemamme kiire. Sillä juurikin meidän kiireyhteiskuntamme vuoksi ostamme kiireruokaa ja teemme maapallon kannalta kuluttavia valintoja. Uusimuusa kirjoitti hiljattain hyvän artikkelin zerowaste -kokeilusta, jossa sivuttiin kiireen problematiikkaa.

"Miksi nykyihmisen elämä on niin kiireistä, että meillä ei ole aikaa tehdä valintoja, jotka olisivat hyväksi maapallolle ja itsellemme? Miten tästä on tällaista tullut? "


Miten zeroweistaaminen on mennyt?

Luovuin vihdoin muovisesta shampoopullosta ja siirryin käyttämään palashampoota. Jumanstuikka, se toimii ja vieläpä todella hyvin! Lisäksi se on todella helppo ottaa matkalle mukaan, enää ei tarvitse pelätä, että shampoo leviää laukkuun. 

Otin myös käyttöön bambuisen hammasharjan. Zero waste - hampaidenpesumetodeista tulossa viikon sisällä postaus. 

Koska minulla ei ole ollut aikaa, olen toisinaan ostanut nopeita ruokia. No missä muussakaan kuin muovi / pahvipaketissa. Hektinen elämä, zero waste ja pennin venyttäminen ovat todella vaikea yhdistelmä. ;) Jos minulla olisi rahaa, niin söisin vain ravintoloissa tai ostaisin noutoruokaa omaan rasiaan. Toisaalta ravintolat tuottavat myös paljon jätettä. Onko Suomessa zeroweistaajille ravintoloita? 

Lopetin imetyksen joulukuussa, joten vauva juo nyt korviketta. Vauvan soseet pyrin tekemään itse. Tosin tässäkin on viimeaikoina lipsuttua ja kaupan valmiit soseet on tullut kuvioihin parina päivänä viikossa. Toisinaan enemmänkin. Vauvan jugortit nekin on muovipaketeissa ja hän niistä tykkää kovasti. Kaikki nämä paketit voi kuitenkin kierrättää! Paitsi kertisvaipat, joita olemme myös käyttäneet pari päivää viikossa ja öisin. 

Olen kamppaillut itseni kanssa, että mikä riittää. Nyt olen kuitenkin tullut siihen lopputulokseen, että minulla on kiireinen vaihe elämässä, joten olen itselleni armollinen. 

Uusi yritykseni on vaatinut hankintoja. Paljon uusia hankintoja. Kuten ompelukoneen, neuloja, kyniä, lankoja, kankaita (kankaat ovat upcycled!), paperituotteita ja muuta tilpehööriä.

Osallistuin ensimmäistä kertaa zerowastekollektiivin tapaamiseen. Täällä Angersissa, missä asun on hyvinkin aktiivinen facebook-ryhmä zeroweistaamisen ympäriltä. Kollektiivi järjestää myös joka kuukausi tapaamisen, jossa voidaan vaihtaa vinkkejä ja mietteitä roskattomammasta elämästä. 

Tammikuu ei mennyt kovin hyvin. Toisaalta olen onnistunut vaihtamaan muutamia tapojani ympäristöystävällisemmäksi. Kuten palashampoo. Välillä sitä haluaisi mennä nopeammin kuin pystyy. Tällä kertaa metsään mennyt hyvä yritys on kyllin hyvää minulle. :) 

Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.