RANSKALAINEN ZERO WASTE KOSMETIIKKA YRITYS: LAMAZUNA

26.2.2018

Koska asun Ranskassa ajattelin esitellä kaikkien zeroweistaajien unelmabrändin Lamazunan. Ranskassa on älyttömän paljon eri luonnonkosmetiikka-merkkejä. Ja niitä tuntuu tulevan koko ajan lisää. Lamazuna on kuitenkin aivan omanlaisensa. Ranskassa varmasti kaikki zeroweistaajat tuntevat Lamazunan ekologisia tuotteita ja kosmetiikkaa. Tuotteet ovat vain kierrätettävissä pahvikääreissä. Ei siis ollenkaan muovia! Lisäksi heidän valikoimastaan löytyy erilaisia ekologisia tuotteita, kuten kuukuppeja, hammasharjoja ja oriculeja.

Ranskalainen 32-vuotias Laëtitia sai vuonna 2010 idean korvata kertakäyttöiset vanulaput uudelleen käytettävillä. Hänen georgialainen kämppäkaverinsa keksi nimen Lamazuna, joka on georgiaa ja tarkoittaa kaunista naista.

Vuonna 2010 Laëtitia avasi Lamazunan nettikaupan, myyden kestovanulappuja. Hän huomasi, että ihmiset ostavat niitä kerran, joten muitakin tuotteita olisi hyvä myydä. Yritys alkoi hiljalleen kasvaa. Seuraavaksi hän alkoi myydä kuukuppeja ja oriculeja, eli kesto-vanupuikkoja. Seuraavaksi tuli pakkaukseton deodorantti ja pikkuhiljaa muita tuotteita.Nyt Lamazuna on varmasti yksi tunnetuimmista zero waste -kosmetiikkaa ja hygieniatuotteita valmistava yritys. Heidän tuotteitaan löytyy ympäri Ranskaa ja Italiasta. Lamazunalla on myös putiikki Pariisissa ja kesäisin tuotteita myydään tapahtumissa söpöstä asuntoautosta.

Tuotteet valmistetaan Ranskassa. Ne ovat luonnonkosmetiikkaa, joten näistä ei löydy parabeeneja tai muita luontoa ja kehoa kuormittavia aineita. Nyt Lamazuna työllistää 13 henkilöä ja se näyttää kasvavan. Lamazunan missiona on saada nämä vaihtoehtotuotteet ihmisten tietoisuuteen maailmanlaajuisesti. Maailmanvalloitus siis jatkuu. Milloin Suomi?

Wau, ihailen tätä ekoyrittäjää. Todella insipiroiva tyyppi, joka aloitti pienestä ja nyt valloittaa mailmaa ekologisella ja kestävällä tavalla.Tutustuin tässä jokin aika sitten Lamazunan palashampooseen. Minulla oli siitä vähän sellainen skeptinen kuva. Voiko sillä oikeasti pestä hiukset. No voi! Ja vieläpä oman kokemukseni mukaan todella hyvin ja helposti. Tämä canelé-leivoksen muotoinen shampoopala on riittoisa ja helppokäyttöinen. 


Oriculeihin tutustuin viime syksynä. Nykyään en enää käytä kertakäyttöisiä vanupuikkoja. Tämä kymmenen sentin kokoinen puutikku ajaa hyvin asiansa. Oriculi on hellävarainen ja yhtä tehokas korvien putsaaja kuin kertakäyttöinen. Tikuissa on eriväriset helmet, joten ne eivät pääse sekoittumaan muiden talon asukkaiden kanssa. 
Lamzunalla on myös zero waste -aloituspakatteja. Sain joululahjaksi tälläisen. Sihen kuului oriculi, hammastahna, palashampoo, deodorantti ja konjakkisieni. Tuotteet oli paketoitu furoshikiin, eli kankaiseen liinaan, jota voi siis uusiokäyttää lahjapaperin sijaan. 
Ootko kuullut Lamazunasta? En ole törmännyt toiseen yritykseen, jonka konsepti olisi näin tarkkaan rajattu zero waste - kosmetiikkaan. Onko Suomessa jotain vastaavaa. Tää on vähän kuin Flow-kosmetiikka Suomessa, mutta onko jotain sellaista jonka konsepti ois puhtaasti zero waste? Vink vink, tässä olisi hyvä businessidea. Pohjoisen luonto ja kauneus vieläpä myy hyvin täällä etelässä. ;) 

Kuvat: Lamazuna

2 kommenttia

 1. Kiitos vinkistä!

  Olen käyttänyt Lushin palasampoota, jota kannan pikkuisessa saippuakotelon tapaisessa. Kätevä myös matkoilla, kun ei tarvitse miettiä lentojen nesterajoituksia. Tuo kauniisti muotoiltu palanen on kyllä suloinen.

  Luin juuri jostain, että Ruohonjuuressa olisi jotain kestävämpiä vanupuikkoja, oliaiko sitten se puikko-osa ollut jotain uusiojuttua. En tiedä tarkemmin, kun liikettä ei ole kotipaikkakunnalla. Pitää käydä katsomassa, kun kohdalle osuu.

  Hyvä, että ideoissa ja oivalluksissa mennään eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että vinkistä oli hyötyä. :) Joo nää on siitä käteviä, että ne menee laukussa. Ei tarvii pelätä, että nesteet valuu pitkin laukkua. Ruohojuureen saisi myös tulla näitä puisia korvapuikkoja. Varmasti menisi kaupaksi. :)

   Poista

© Trashless. Design by Fearne.