VAUVAN VAIPANVAIHTOLINIMENTTI

5.2.2018

Ranskassa monet äidit käyttävät öljy-kalkki linimenttiä vauvan vaipanvaihdon yhteydessä. Ranskaksi tämän linimentin nimi on Liniment oléo-calcaire. Oikeastaan synnytysvalmennuksessa kätilö kertoi meille, että älkää käyttäkö kosteuspyyhkeitä. Niissä kun on paljon kaikenlaista turhaa kemikaalia. Hän kertoi meille, että pelkkä vesi riittää tai sitten tämä linimentti. Sairaalassa sama juttu. Huomasimme pian, että kukaan lähipiiristämme ei käytä kosteuspyyhkeitä, kuin vain erikoistapauksissa (matkoilla tms...). Monet ostavat linimentin kaupasta tai apteekista. Itsekin ostin apteekista 0,75 litran pullon hintaan 8 €. Tämä litran pullo on kestänyt jo 10 kuukautta ja nyt pullo alkaa vetelemään viimeisiään.  Todellakin ekologinen ja ekonominen tuote! Päätin kokeilla tehdä itse linimenttiä, se kun on kuulemani mukaan niiiin helppo tehdä. Ja totta se on. Tämän linimentin tekoon menee aikaa vain pari minuuttia. 

Tämä postaus oli alunperin ohje linimentin tekoon, mutta poistin ohjeen. Tajusin, että blogillani on enemmän lukijoita kuin vain minä ja koska en ole ammattilainen linimenttien tekijä, on parempi että en jaa ohjeita. En halua, että joku käsittää väärin ohjeen..  You know ;)  Youtubessa on paljon ranskaksi videoita tai ranskalaisissa lehdissä ohjeita. Ehkä englanniksikin löytyy. 
MITEN LINIMENTTIÄ KÄYTETÄÄN?


Linimenttiä käytetään jokaisen vaipanvaihdon yhteydessä. Kaada linimenttiä noin puolikkaan / kokonaisen teelusikallisen verran vanulapulle ja putsaa vauvan vaippa-alue. Suuremman hädän sattuessa, olen yleensä putsannut ensin vessapaperilla ja vedellä / linimentillä suurimmat ulosteet pois ja sen jälkeen pyyhkinyt vanulapulla ja linimentillä.

Jos vauva on allerginen linimentille, silloin sitä ei pidä luonnollisesti käyttää. En vielä ole kuullut, että joku olisi allerginen, mutta kai se on mahdollista. 

Linimenttiä käytetään aina ulkoisesti, sitä ei saa joutua vauvan / lapsen suuhun.  

PLUSSAT JA MIINUKSET 


+ Vauvan peppu ei punoita, sillä tässä ei ole vahvoja kemikaaleja.

+ Linimentti hoitaa myös punoittavaa peppua, jos vaippa on ollut liian kauan aikaa. 

+ Linimenttiä voi ottaa mukaan pieneen pulloon. 

+ Putsaa hyvin.

+ Edullinen.

+ Ekologisempi tuote kuin esim. kertakäyttöiset kosteusliinat. 

+ Hajuton. 

- Yritän kovasti keksiä jotain negatiivista, mutta en vaan keksi. Ehkä se, jos vauva on kovin liikkuvainen niin linimenttiä saattaa mennä helposti vaatteille, kun kosteusliinat eivät sotke vaatteita ollenkaan.  

P.S. Kuvassa olevat kestovanulaput ovat tulevan yritykseni tuotteita. Nettikauppa aukenee keväällä ja Suomeen tuotteita tulee myyntiin myöhemmin. Toivottavasti tämän vuoden puolella! Yritystä voi seurata Instagrammissa  :)


Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.