ZERO WASTE ENTULEYÖKSIKOTIIN - KASSI

18.1.2018

Miltä näyttää zeroweistaajan etyk-kassi? Itseasiassa kun matkustamme mieheni vanhemmille viikonlopuksi, otan mukaan vain hammasharjan ja mieheni kanssa yhteisen deodorantin. :D Meillä on nimittäin siellä kaikki tarvittava jo valmiina. Kun matkaamme jonnekin muualle, jossa meillä ei ole valmiina mitään otan mukana enemmän kosmetiikkatuotteita. Koitan olla aina mahdollisimman minimalisti, sillä en tykkää roudata tavaraa matkustaessani. Jos puolestaan matkustan autolla, niin silloin otan mukaan ehkä vähän enemmän, joskin usein täysin tarpeettomia tuotteita ja vaatteita. 

Minimalistinen matkustaminen kannattaa. En minä ainakaan ole koskaan haikaillut tavaroiden ja vaatteiden perään matkoillani. Kunhan on tarpeeksi lämmintä, että ei palele, niin sitten kaikki on hyvin. Erityisesti pyöräilymatkoillamme otan todella vähän mukaan ja hyvin olen pärjännyt. 

Minimalistinen etyk-kassi

Sopii hyvin pyöräily- ja patikointi- ja reppumatkoille, jolloin tavarat ovat kokoajan mukana. Matkan mukavuuteen vaikuttaa myös kannettavan tavaran määrä. Mitä vähemmän, sitä mukavampaa matkustaminen on. Olen joskus kuullut, että kannattaa laittaa kaikki matkatavarat esim. sängyn päälle ja ottaa sitten puolet pois. Tämä etyk-kassi on jo karsittu minimiin, joten tästä tuskin enää saa puolta pois. Tai ehkäpä joku voi hyvinkin saada, nimittäin deodorantin, kamman ja öljyn voi hyvin jättää pois. :D

* hammasharja
* hammastahna
* deodorantti
* saippua
* shampoo
* öljy
* kampa

Kaikki mukaan etyk-kassi

Jos matkustaessa voi ottaa mukaan enemmän tavaraa ja mikäli matka tapahtuu enemmän ihmisten ilmoilla, jolloin haluaa laittautua enemmän tarvitaan jo mukaan vähän enemmän. Tämäkin etyk-kassi on täysin mahdollista tehdä tuotteista joita ei ole pakattu muoviin. En ole vielä ihan näin pitkällä, että kaikki tuotteeni olis täysin Zero Waste. Minimalistisen kassin kyllä voin tehdä roskattomasti. 

* hammasharja
* hammastahna
* deodorantti
* saippua
* öljy
* kasvovettä
* kookosöljyä
* vanulappuja
* pussukka
* oriculi
* huulirasva / kiilto
* meikkejä
* hiusharja / kampa
* hajuvesi / hajurasva / aromaattinen öljy

Mitä te otatte matkalle mukaan? Olen muuten Suomessa 28.02-12.03 välisen ajan. Pääosin majailen Helsingissä. Onko siellä silloin jotain Zero Waste- tapahtumaa / luentoa? Mistä löytää Helsingistä Zero Waste- tuotteita? Jotain muuta mielenkiintoista zeroweistaajalle? Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.