TERVEYSPALLEROT

12.1.2018
Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa vuosi kuin sillä iänikuisella mantralla – terveellisillä elämäntavoilla. Nyt koitan syödä vähemmän sokeria ja enemmän terveellisiä ruokia. Sokerittomat herkut, jotka on nopea valmistaa kiinnostavat nyt kovasti!  

Nämä herkkupalat voivat olla täysin Zero Waste, jos onnistuu löytämään raaka-aineet bulkkina. Rusinat, kookoshiutaleet ja saksanpähkinät on täällä Ranskassa helppo ostaa bulkkina.   Suomessakin ainakin Punnitse & Säästä myy paljon raaka-aineita bulkkina. Hunajamme ostamme paikalliselta hunajantuottajalta lasipurkissa. Sitä lienee vaikea löytää bulkkina mistään?

Törmäsin vuosia sitten netissä uzbekistanilaiseen ruokabloggariinBlogisti kertoo kuinka uzbekistanilaiset ajattelevat haplaman eli näiden terveyspalleroiden  olevan erinomainen terveysruoka. Ja onhan pähkinät ja hunaja tunnetusti hyviä terveysruokia. Hän suositteleekin nautittavaksi kaksi palleroa päivässä. Nämä terveyspallerot ovat kuin luonnon omia karamellejä! Pallerot eivät ole ehkä kaikista esteettisemmästä päästä, mutta maku ennenkaikkea. Aijajajai että on hyviä! 

"Syö kaksi palleroa päivässä, jos haluat pysyä kauniina ja voimakkaana."


AINEKSET (12-15 palleroa)
200 g saksanpähkinöitä
4-5 rkl hunajaa
200 g rusinoita
kookoshiutaleita

OHJEET
1. Murskaa saksanpähkinät. Rusinoita voi myös siinä samalla murskata.
2. Sekoita pähkinät, hunaja ja rusinat kulhossa sekaisin.
3. Muotoile massasta pieniä palloja. (Huom! massa on hyvin tahmeaa, joten käsien kastelu kylmään veteen auttaa asiaan…)
4. Kierittele pallerot kookoshiutaleissa.
5. Säilytä jääkapissa. Säilynee hyvin muutaman päivän.

Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.