EKOLOGINEN UUDENVUODEN TINA

29.12.2017Uudenvuoden tinat ovat hauska muisto uudenvuodenjuhlista. Olen tehnyt niitä pienestä saakka. Zero Waste -elämäntapaan ne eivät kuitenkaan sovi, eikä niitä täällä Ranskassa myydä. Törmäsin sattumalta Twitterissä Marttojen sokeritinaan. Aivan mahtava keksintö. Sokeritina on ekologinen vaihtoehto tinalle. Mikä parasta sokerimöykyn voi vaikka syödä. 

Testasin ensimmäistä kertaa sokeritinaa ja se onnistui hyvin. Kuvassa olevaan sokeritinaan käytin yhden desin sokeria ja siitä tuli aika iso. Kolmas osa sokerista riittänee. Uudenvuoden aattona me teemme viralliset sokeritinat ja ennustamme niistä vuoden 2018. :D

Tina on muuten ongelmajätettä. Oi, kuinka paljon turhaa tinaa sitä joka vuosi tehdään. Mutta ensi vuonna tinojen myynti kielletään kokonaan. Tänä vuonna monet ruokakaupat eivät ole myyneet tinoja ollenkaan. Uudenvuoden tina sisältää jopa 95 % lyijyä, joka on haitaksi terveydelle ja ympäristölle.MITÄ TARVITSET?
n. 0,3 dl sokeria (= yksi hevosenkenkä)
paistinpannu
paistinlasta
reikäkauha tai vastaava
kylmää vettä
suuri kulho

MITEN SOKERITINA TEHDÄÄN? 
Kaada sokeri paistinpannulle. Sulata sokeri ja varo, että sokeri ei pala. Sokerin pitäisi sulaa läpinäkyväksi, mutta itselläni sokeri paloi ja muuttui ruskeaksi. Kun sokeri on sulanut, heitä se nopeasti astiaan jossa on kylmää vettä. Ota sokerimöykky pois vedestä reikäkauhalla. Sitten vain ennustamaan sokeritinasta vuotta 2018!

Sokeri on muuten yhtä kuumaa kuin tina, joten varovasti että ei sormet pala. Ehdin jo polttaa sormenpään kuumalla sokerilla. Auts!

Huom! Jokaisen tulee itse kaataa sulatettu sokeri kylmään kulhoon, jotta kohtalo pysyy omissa käsissä. :D 


MITEN SOKERITINASTA ENNUSTETAAN?
Tinaa tulkitaan möykystä sekä sen varjosta. Kääntele tinaa kynttiläliekin tai pienen lampun edessä. Seinälle muodostuu varjo, josta sitten vain ennustamaan tulevaa vuotta. Tästä pääsee lukemaan listan erilaisista ennusteista. 

Kiitoksia kaikille teille siellä ruudun toisella puolen ja ihanaa uuttavuotta! 

P.S. Jos teillä on erityisiä postaustoiveita vuodelle 2018, otan mielelläni vastaan ideoita. Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.