PIAN TOIMITUSJOHTAJA

24.11.2017Täällä ollaan laitettu hihat heilumaan. Ensi keväänä perustan oman yrityksen täällä Ranskassa. Yritykseni tulee myös toimimaan Suomessa. Tai mikäänhän ei ole täysin varmaa, mutta suurella todennäköisyydellä. Miten jännittävää! Liikeideaani en nyt täällä ihan kokonaisuudessaan vielä paljasta. Mutta sanottakoon, että se liittyy tähän zeroweistaamiseen ja tekstiiliin. Tekstiilijätteelle on siis käyttöä.

Olen kuuden viikon mittaisella yrityksen perustamiskurssilla. Tai oikeastaan tämä on eräänlainen yrityshautomo. Meitä on 12 ihmistä ja 12 erilaista yritysideaa. Jotkut ovat jo pitkällä projektissaan, toiset puolestaan alkumetreillä. Yhteistä kuitenkin on, että ensi vuonna meillä kaikilla on oma yritys. Tilastojen mukaan 50 prosenttia lopettaa yrityksensä sen alkuaikoina. Vaikka faktat puhuvatkin yhtä, yrittäjäluonteeni ei tästä lannistu. Minuahan ei edes alunperin valittu koko kurssille. Heh, mutta kirjoitimme mieheni kanssa meilin, jossa näkyi että motivaatiota on. Ja kuinka ollakaan seuraavana päivänä minulle soitettiin, että heillä olisi yksi extrapaikka. Pitää olla periksiantamaton ja pokkaa on oltava. Näitä mantroja hoen itselleni usein. :D On niistä toisinaan oikeata hyötyäkin!

Kurssi on minulle siinä mielessä mielenkiintoinen, että en ole koskaan opiskellut Ranskassa. Ja nyt opiskelen 5 päivää viikossa 8 tuntia päivässä. En siis tunne ranskalaista tapaa opiskella. Olen nyt jo huomannut kurssilla, että täällä keskustellaan paljon. Erilaiset mielipiteet tuodaan rohkeasti esille. Kukaan ei tunnu vähättelevän omaa yritysideaa. Päinvastoin, vaikka omasta yritysideasta ei voikaan olla varma, se silti esitellään vakuuttavasti. Ylipäätänsä se miten asiat esittää suullisesti, tuntuu olevan täällä tärkeää. Tämä on hyvää treeniä, sillä en tosiaan ole mitenkään hyvä esiintymään. Nyt ehkä himpun verran parempi. Meidän ryhmähenki on todella hyvä ja kurssin vetäjät todella innostavia, joten olen todella innoissani joka päivä lähdössä kurssille

Kurssilla on muuten kaksi muutakin henkilöä, joiden businessidea liittyy zeroweistaamiseen. Onneksi ne ovat erilaisia kuin minulla, joten he eivät ole kilpailijoita, pikemmenkin molemmat mahdollisia yhteistyökumppaneita.

Kuukauden päästä me järjestämme täällä pienet messut, jossa jokainen esittelee oman tulevan yrityksensä. Ihmisiä tulee sieltä ja täältä katsomaan ja ihmettelemään. Iik, kaikki on vielä aivan kesken. Toivottavasti siihen mennessä saan kunnolla tulevan yritykseni "esittelykuntoon".

Nyt aikaa jää vähemmän blogille, joten postauksia on tulossa harvemmin. Monet tulevat aiheet liittyvät yritysideaani. ;)Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.