KUVA JOTA EI SAISI OLLA OLEMASSA

3.11.2017

Kuva: Justin Hofman


Tämä on valokuva, jota ei saisi olla olemassa. Mutta koska se on olemassa, minä haluan, että kaikki näkevät sen. Näin kertoi valokuvan ottanut Justin Hofman Instagrammissa. 

"It’s a photo that I wish didn’t exist but now that it does I want everyone to see it. What started as an opportunity to photograph a cute little sea horse turned into one of frustration and sadness as the incoming tide brought with it countless pieces of trash and sewage. This sea horse drifts long with the trash day in and day out as it rides the currents that flow along the Indonesian archipelago. This photo serves as an allegory for the current and future state of our oceans. What sort of future are we creating? How can your actions shape our planet?
"

Valokuvaajana ajattelen,  että tässä on ikoninen kuva. Siis sellainen, joka jää elämään sukupolvilta toisille. Kuva joka todellakin pitää olla olemassa, mutta sen tapahtuma ei. 

En tiedä saako yksittäinen kuva ihmistä liikkeelle, mutta ainakin vaikuttava kuva voi toimia jonkinlaisena pisteenä ii:n päälle. Minussa kuva herätti miettimään turhia muovisia (miksei muitakin materiaaleja) tuotteita. Käytämme näitä tuotteita, vaikka vähemmän saastuttavia korvaavia tuotteita olisi olemassa. Ei ehkä kaikkialla saatavilla, mutta olemassa. Miksi tarvitsemme vanupuikkoja, vanulappuja, kertakäyttöisiä astioita, yksittäispakattuja keksejä, muovikelmua, muovipillejä tai take away -kahvikuppeja muovisine kansineen? Ihan hyvin voisimme elää ilman näitä! 

Miten ihmeessä me olemme tulleet siihen pisteeseen, että me hukumme muoviin. Kalat syövät sitä ja lopulta myös me. 

Muuten asiasta kukkaruukkuun, tai on tässä ihan pätevä aasinsiltakin. Vanupuikoille löytyy tosi hyvä korvaava tuote: oriculi. Tästä pian blogissa lisää juttua. 

Monet teistä on varmasti törmännyt kyseiseen valokuvaan netissä. Mitä ajatuksia se teissä herätti? 


2 kommenttia

  1. En ollut aikaisemmin nähnyt tätä kuvaa, mutta tämä yhtäaikaa pysäytti, kosketti, suretti ja suututti. Valtamerten saastuminen on asia, jota vastaan pitäisi aktiivisesti toimia. Muovipakkauksia on ihan hirveästi joka paikassa, ja juurikin yksittäispakatut keksit ym. on jotain ihan älytöntä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muovipakkauksia on niin liikaa. Muovi on kait alunperin valmistettu helpottaaksemme meidän elämää. Mutta joo, siinä on menty vähän liian pitkälle. Meillä ihmisillä taitaa olla nyt pian edessä suuri siivousurakka ja elintapojen muutosremontti.

      Poista

© Trashless. Design by Fearne.