VIIKKO 14. SUMMA SUMMARUM

3.10.2017

Mitä enemmän ja kauemmin (heh, jopa huimat 3 kk) olen zeroweistannut, sitä enemmän olen alkanut pitämään elämästäni ja itsestäni. Oikeastaan voitasiin myös puhua vastuullisesta tai kestävästä kuluttamisesta. Zeroweistaaminen on levittäytynyt jokaiselle elämän osa-alueelle.  Aluksi kaikki oli vähän jännää, osittain uutta ja hämmentävää. Havahduin oman elämäni roskakasaan ja siihen, miten paljon tein epäekologisia ja epäeettisiä valintoja.

Oman elämäni kulutsjuhlat luontoa roskaten ja hikipajatyövoimaa käyttäen on nyt loppumassa, nyt podetaan krapulaa ja morkkista. Miksi ihmeessä elämäntapani on ollut tuollainen. Ei muuta kuin uuteen nousuun ja kohti kestävämpää kulutusta. 

Olen aina ihmetellyt niitä hehkuttajia, jotka puhuvat yksinkertaisuuden puolesta. En ole yhtään tajunnut. Kunnes nyt havahduin, elämästäni on tullut minulle parempi. Miksi? Koska elän arvojeni mukaan. Tiedostan miten elän. Tiedän missä on parannettavaa ja olen menossa kohti tavoitteitani. Zeroweistaamisesta on tullut minulle niin kokonaisvaltaista, että haluan tehdä työtä tämän parissa. Aivoissani onkin viime aikoina käynyt aikamoinen myrsky ja businessidea on hautumassa. :)

Zeroweistaaminen tuo elämääni hyvinvointia. Se on nykyaikaa ja tulevaisuutta!

Tämän jälkeen Trashless lopettaa viikottaiset summa summarumit ja tekee jokaisen kuukauden lopussa koosteen.


Mokat

* Juusto muovipaketissa.

* En millään jaksanut syödä kaikkea riisiä loppuun kiinalaisessa ravintolassa. Ei ole hyvä juttu jättää lautaselle ruokaa. En vain millään tiennyt, että annokset ovat niin suuria.

* Toriostokset eivät olleet tällä viikolla täysin roskattomat. Olin unohtanut ottaa tarpeeksi purkkeja mukaan, joten osa tuotteista sisälsi käärepapereita.


Onnistumiset

* Tein pesusienen vanhasta lakanasta.

* Olin kiinalaisessa ravintolassa jossa oli vaihtoehtona kertakäyttöiset syömätikut paketissa tai tavallinen haarukka ja veitsi. Valitsin haarukan ja veitsen.

* Pidimme tortilla-illan ja teimme tortillat ja lisukkeet kaikki itse.

* Vaate- ja kemikaalien ostolakot sujuvat hyvin. Ripsivärini alkaa olla vanha ja loppu ja kohta on tulossa isot juhlat. Kääk, mistä saan ripsaria. Ehkä teen itse tai menen ilman.

* Sain business-idean, joka liittyy zero waste -elämäntyyliin. :D

Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.