PAREMPIEN UNIEN YRTTITEE

19.10.2017

Vauvan syntymän jälkeen minulla oli uniongelma, tai oikeastaan nukahtamisongelma. Vaikka vauva nukkui, niin minä en. Tämä lienee yleinen ongelma tuoreilla äideillä? ;) Nyt osaan taas nukkua. Tykkään rutiineista ja eräänlaisista rituaaleista. Iltaisin keitän itselleni yrttiteetä. Olen käyttänyt Yogin hyvän yön teetä muutaman kuukauden. Ne ovat jokainen pakattu omaan teepussiin ja paperiin. Lopetan pian näiden käytön ja teen itse yrttiteeni. Vaikkakin jokainen teepussi sisältää ihanan mietelauseen. Ranskassa voi muuten ostaa bulkkina yrttejä apteekista ja monista luomukaupoista. Yrtit ovat vieläpä edullisia ja tee tulee edullisemmaksi itsetehtynä kuin Yogitee (mikä on aika tyyristä). 

Tee meidän perheessä juodaan muutenkin irtoteenä. Tiesitkö muuten, että monissa teepusseissa käytetään muovia. Siis muovia dippaillaan kiehuvaan veteen. Jaiks. Tee on muutenkin parempaa irtoteenä kuin pusseissa. 
KAMOMILLA
Kamomillan kukilla on rauhoittava vaikutus. Kamomilla yrttiteetä voi juoda vaikka pitkin päivää.

MITEN?
Laita mukiin teepallo, jossa on  ruokalusikallinen kamomillankukkia ja kuumaa vettä päälle. Anna kukkien hautua noin kymmenisen minuuttia.


MELISSA
Melissan lehtiä voi käyttää niin tuoreena kuin kuivattuna. Melissa auttaa huonounisuuteen.

MITEN?
Laita melissaa teepalloon pari grammaa. Kaada kuuma vesi päälle ja anna hautua kymmenisen minuuttia. Juo ennen nukkumaanmenoa.


VALERIAANA
Valeriaanan juuri sopii hyvin henkilöille, joiden on vaikea nukahtaa. Valeriaananjuuri tee auttaa stressiin ja ahdistukseen. Tee tulisi juoda ennen nukkumaanmenoa.

MITEN?
Laita kaksi grammaa (mielestäni tämä on todella paljon!) kuivattua valeriaananjuurta teepalloon . Kaada kuuma vesi päälle ja anna hautua kymmenisen minuuttia.


OMA YRTTISEKOITUKSENI

Yllätys yllätys, se pohjautuu yogiteehen. Olen siis ottanut ohjeen paketin kyljestä ja hieman mukaillut sitä.

Fenkolia n. 40%
Kamomillan kukkia n. 30%
Valeriaanan juurta n. 10%
Melissaa  n. 20%

En mitannut teetä aivan eksaktisti, luvun ovat enemmänkin sinnepäin.

Tässä Yogiteepaketin sisältö:
Fenkoli (31%), kamomillan kukkia (17%), piparminttua, kardamummaa, melissaa, sitruunaruohoa, valeriaanan juurta (6%), salvia, laventelin kukkia ja muskottia.

Yrttiteetä pitää käyttää  parisen viikkoa, että se alkaa toimimaan. Yksittäin otettuna ei toimi niin hyvin. Nämä yrtit kasvavat myös Suomessa. Ensi keväänä laitan kyllä meidän ikkunalaudalle kamomillaa kasvamaan. :)


Raskauden ja imettämisen aikana tulisi välttää yrttiteetä (varsinkin valeriaana)...
Raskaana ollessa en käyttänyt mitään yrttiteetä, paitsi raskauden viimeisellä kuukaudella vedin vadelmalehtiteetä (joka kuulemma voi edesauttaa supistusten tuloa). Olin ehkä yltiövarovainen, mutta kun ei näistä tiedä. Parempi näin. Suomalainen neuvola ei suosittele yrttijuomia raskauden  aikana. Imettäessä olen höllentänyt vähän ja juon imetysteetä ja iltaisin yhden kupin Yogiteen hyvää yötä. Ainakin ranskalaisen lääkärin mukaan se on ok.
Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.