KURPITSAPIKKELSSI

31.10.2017

Hyvää Halloweenia! Täällä meillä vietetään zero waste -halloweenia. Tai noh, en mä sitä nyt erityisemmin koskaan ole viettänyt. Saimme lahjaksi kurpitsoja, joten ajattelin nyt Halloweenin kunniaksi tehdä erilaisia kurpitsaruokia. Tänään tein kurpitsapikkelssiä ja huomenna ajattelin kokeilla käyttää kurpitsaa leivonnassa.

Koska isoäideillä on yleensä maittavimmat reseptit, päätin kokeilla Makulehden mummon kurpitsapikkelssiä. Mukailin hieman reseptiä. Meillä ei ollut kokonaisia valkopippureita, joten laitoin kokonaisia mustapippureita. Sellerin unohdin ostaa, joten pikkelssi valmistui ilman sitä. Kanelitankoa en löytänyt lähimarketista, joten käytin ihan tavallista kanelia. 

Kurpitsapikkelssi sopii hyvin arkiruoan lisäkkeeksi. Huomenna ajattelin tehdä hampurilaisia ja aion kokeilla tätä hamppareiden väliin. Tämä toimii myös hyvänä lahjana, sillä se on vähän erikoisempi ruoka, jota ei niin moni kotona tee. 


AINEKSET

1 l kurpitsa
puolikas paprika
sipuli
puolikas purjo
20 g persiljaa


Liemi

1,5 dl vettä
1,5 dl väkiviinaetikkaa
3 dl sokeria
kanelitanko
10-15 valkopippuria
1 tl muskottipähkinääOHJEET

1. Raasta kurpitsa.

2. Viipaloi sipuli, purjo, paprika ja varsiselleri pieniksi kuutioiksi.

3. Valmista liemi: laita kattilaan kaikki liemiainekset ja keitä noin pari minuuttia.

4. Laita kaikki pilkotut kasvikset kattilaan ja keitä kunnes kurpitsa on pehmennyt.

5. Lisää hienonnettu tilli ja persilja.

6. Sekoita hyvin ja poista kanelitanko.

7. Laita kurpitsapikkelssi heti kuumana puhtaisiin (mielellään steriloituihin) lasipurkkeihin ja kansi kiinni. Pikaumpiointi onnistuu hyvin, kun laittaa pikkelssiä aivan piripintaan, kannen kiinni ja purkin ylösalaisin, kunnes on purkki on kylmä.

Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.