VUODEN KEMIKAALIEN OSTOLAKKO

23.8.2017

Selasin tässä kännykkäni muistiinpanoja, joista löytyi yksi toivelista. Siinä luki, että en ostaisi enää tänä vuonna yhtään kosmetiikkaa itselleni. En ole muuten sitä ostanutkaan, paitsi aivan välttämättömimmät. 

Meillä ei ole valtavaa kosmetiikka-arsenaalia kotona. Ehei, nyt tilanne on se, että haluan tulla toimeen vähemmällä kemikaalimäärällä. Haluan myös säästää luontoa, rahaa kuten myös itseäni. Kosmetiikkatuotteiden tarpeellisuutta pohdin myös tässä postauksessa. 

Olen tullut siihen johtopäätökseen, että meille markkinoidaan niin paljon turhia kemikaalituotteita.  Mainonta luo tarpeita, joita emme tienneet edes olevan olemassa. Monet tuotteet ovat ihan höpöhöpöä ja vain keino ansaita rahaa. Minusta on surullista, että olen käyttänyt niihin rahaa ja saastuttanut luontoa. 

En oikeastaan koe tarvitsevani juurikaan kosmetiikkatuotteita. En näe eroa hiuksissani, jos käytän pelkkää shampoota kerran viikossa tai shampoota, hoitoainetta, tehohoitoa, tehoöljyä ja mitä muuta joka toinen päivä. Minulle ja miehelleni riittää vain pelkkä shampoo. Hiuksemme ovat vahvat, paksut ja kiiltävät näin. Ymmärrän, että kaikilla ei ole ollut tuuria hiuksissaan ja jotkut hiukset tarvitsevat hieman enemmän. Ruokavaliollakin lienee vaikutus hiuksiin ja ihoon. Uskoisin kuitenkin, että moni ihminen tulisi vähemmällä toimeen ja kukaan ulkopuolinen ei huomaisi yhtään mitään. Ihonhoidossa pelkkä saippua ja kosteuttava öljy riittävät meille ja varmasti monelle muullekin. Vaikka luonnonkosmetiikka on kovassa huudossa, se ei välttämättä ole ekologista. Ja muutenkin, niin luonnon- kuin tavallinen kosmetiikka sisältää aineita, jotka ei aina sovi kaikille. 

Mtv 3:n internetsivuston  mukaan käytämme kosmetiikkaituotteisiin 170 euroa vuodessa. MeNaiset teettämän kyselyn (2000 osallistujaa) mukaan käytämme puolestaan 633 euroa rahaa vuodessa kosmetiikkatuotteisiin. Tähän päälle tulee myös kaikki siivousaineet ja muut kemikaalituotteet. Tässähän säästyy paljon rahaa! Koska en osta enää kemikaalituotteita, minulle jää enemmän aikaa tehdä jotain mielenkiintoisempaa kuin vertailla eri putiloita ja yrittää optimoida itselleni jonkinlainen mahdollisimman sopiva kosmetiikka- ja kemikaalihylly. Ennenkaikkea minulta säästyy aikaa, kun en niitä käytä. Muutaman minuutin suihku, sipaisu deodoranttikiveä kainaloon, nopea vartalon ja kasvojen öljyäminen ja hiusten harjaaminen ja olen valmis vaikka Michelintähden-ravintolaan. Pikkuisen puuteria, poskipunaa ja huulikiiltoa jos haluan upgreidata arki-lookkiani. Ranskassa muuten vähäinen meikin käyttö on muodikasta! 

Lakkoni koskee myös muita kemikaalituotteita, kuten astianpesuainetta, pyykinpesuainetta, yms. Emme siis osta mitään sellaista kemikaaliainetta, mitä ei voi syödä. Tulen siis tekemään tarvittavat siivousaineet yms. itse.

Raportoin ostolakosta sen puolessa välissä. Tarkoituksenani on että tämä ei jää lakoksi vaan, että tulisin jatkamaan näin elämääni. Ihan täysin nollalinjalla on vaikea mennä, joten tässä muutama poikkeus, joita tulen ostamaan vuoden aikana. 

Marseille-saippuaa (ilman pakkausta)
Hammastahnaa (tämänkin voisi tehdä itse, ehkä kokeilen sitä jossain vaiheessa) 
Argan-öljyä
Shampoota (mieluiten bulkkina tai sitten Marseille-saippualla hiustenpesu)
Välttämättömiä lääkkeitä (jos tarvitsee)


Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.