BIITSI SIISTIKSI

13.8.2017

Olen törmännyt aina silloin tällöin ihmisiin jotka keräävät roskia. Muutama löytyy myös aivan lähipiiristäni. Roskien kerääminen kaduilta, rannoilta tai vaikka metsistä on tavallaan tuntunut kummalliselta, mutta samalla hienolta. Miten noilla ihmisillä on aikaa vapaaehtoisesti lähteä keräämään roskia ja putsaamaan ympäristöä? Olen minäkin laittanut roskia roskikseen jos sellainen on tullut eteeni, mutta en ole koskaan lähtenyt varta vasten siivoamaan ympäristöä. 

Törmäsin netissä sattumalta projektiin nimeltä Siisti Biitsi. Kampanjan tarkoituksena on siivota Suomen rantoja sekä kerätä tietoa, mitä roskia rannoilta löytyy. Samalla roskien kerääminen voi olla yhteisöllistä tekemistä ja ulkoilua. Se myös herättää huomion niin ympäristöasioihin kuin roskien keräämiseen. Siisti Biitsi -kampanja on mukana Suomi 100 -juhlavuodessa

Osallistuminen on tosi helppoa. Kerää roskatiimisi tai mene vaikka yksin keräämään. Siivoa ranta roskista ja kirjaa ne ylös. Täytä netissä roskaraportti tai lähetä se postitse. 
Keräsimme Espoon Oittaan uimarannalta eräs päivä roskia. Ranta on melko pieni ja teimme siivousprojektin melko nopeasti. Ranta näytti nopealta vilkaisulta hyvin siistiltä. Roskan määrä yllättikin minut.

Tässä meidän roskasaalis:

- pillimehujen pillin kääreitä
- tupakantumppeja
- jäätelön käärepapereita
- sukkia
- tupakka-aski
- korvapuustien käärepaperi
- irtokarkkipussi
- muovisia kertakäyttölaseja
- kuitteja
- muovipussi
- yksittäispakattujen karkkien käärepapereita
- suklaan käärepaperi
- narua
- sekalaista pientä roskaa

Roskien kerääminen oli kivaa ja siitä tuli hyvä mieli :) Aion jatkaa myös niiden keräämistä Ranskasta meidän kaupunkimme joen rannoilta! 

Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.