5 VÄLINETTÄ BULKKIOSTOKSILLE

10.8.2017Zerowaste elämäntapaan liittyy olennaisesti ruoan ostaminen bulkkina. Ranskassa kuivatavaroita ja muita tarvikkeita voi ostaa bulkkina niin supermarketista kuin ekokaupoista. Täällä on myös pelkästään bulkkiin erikoistuneita kauppoja! 

Bulkkiostaminen on oikeastaan ihan helppoa. Aluksi se vaatii hieman organisointia ja joitakin hankintoja, mutta sitten se alkaa rullata. Olen hankkinut tarvittavat asiat ostosten tekoon ja aloittanut ostamaan ruokaa bulkkina. Kaikkea en vielä ole ostanut bulkkina, mutta sitä kohti ollaan menossa.

Bulkkina ostaminen on zerowaste-ostamisen kulmakivi. Muutamalla pienellä hankinnalla voi hyvin aloittaa bulkkina ostamisen. Ja varmaan näistä suurin osa jo kotoa monelta löytyykin. Itseltäni löytyi valmiina melkein kaikki tarpeellinen zerowaste ostamiseen. Vain pienet kangaspussit puuttuivat.

Ostosten tekeminen ilman jätettä ei tosiaan ole vaikeaa! Pitää vain aluksi astua oman mukavuusalueensa ulkopuolelle ja sitten siitä tuleekin rutiinia. Kun ostaa esim. juustotiskiltä juustoa lasipurkkiin tai bee's wrappiin kannattaa  vain ihan pokkana esittää asiansa.  Jos alkaa kyselemään, että hyväksyykö myyjä lasipurnukkaa, antaa hänelle tällöin tilaisuuden jäädä pohtimaan asiaa liikaa. Ehkä saatat olla myyjälle ensimmäinen lasipurkkiin ostaja ja hän saattaa aidosti ihmetellä. Jos energiaa riittää, toki voi alkaa selittämään omia ostometodejaan tai sitten voi vain sanoa, olevansa allerginen muovikääreille jne.

Tässä viisi tuotetta mitä bulkkiostamiseen tarvitaan. Käytettynä ostetut ovat luonnollisesti enemmän zerowastea, mutta uutenakin ostettuna ne säästävät pitkässä juoksussa paaaaljon luontoa.

Kangaskassi
Tämä toimii luonnollisesti ostoskassina. Mahtuu pieneen tilaan ja on tyylikkäämpi kuin muovipussi. Kangaskassi on aivan must pitää koko ajan mukana. Ikinä ei voi tietää mitä päivän aikana tapahtuu. :)

Pieniä kangaskasseja 
Niitä myydään niin netissä kuin ekokaupoissa. Ja voihan ne itsekin ommella. Yksi pieni kassi painaa vain muutaman gramman. Pieniin pussukoihin voi laittaa niin vihanneksia, hedelmiä, kuivatuotteita kuin leipääkin (tosin ei patonkeja tai suuria leipiä).

Lasipurkki (voi myös olla hyvin terästä tai muovia)
Näihin ostetaan kalaa, lihaa, juustoja, maitotuotteita ja muuta sellaista jota ei voi kangaspussiin laittaa. 

Lasipullo (voi olla myös muuta materiaalia, kunhan on vesitiivis)
Lasipulloon voi ostaa tuoremehua, maitoa ja vaikka olutta. 

Tavallinen kangaspala, pyyhe tai bees'wrap
Kankaan sisälle sujahtaa leipä ja bee'swrappiin juustot tai vaikka kahvilan takeway-vässämpylä.

Kuva tulee myöhemmin perästä, kun tietokoneeni tulee huollosta 😀

Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.