ZERO WASTE -PIKNIK

12.7.2017

Osallistuimme pari päivää sitten zero waste -piknikille. Elämäni ensimmäinen roskaton piknikki! Täällä Ranskassa zero waste -elämäntavan ympärille on perustettu yhdistyksiä, jotka ovat alkaneet järjestämään erilaisia tapahtumia. Syksyllä on tulossa mm. oman kosmetiikan ja siivousaineiden valmistamisen työpajat. Piknikille osallistui kolmisen kymmentä henkilöä. Sinne piti tulla yli 200 ihmistä, mutta sää oli hyvin epävakaa. Piknikkimme jäi valitettavasti vähän lyhyeksi, sillä vettä alkoi satamaan. Ehdimme kuitenkin vaihtaa muiden zeroweistaajien kanssa muutaman sanan. Onko Suomessa tälläistä yhteisöä, joka järjestää zero waste -tapahtumia? Kuulin, että Tampereella (?) olisi zero waste popup-ravintola. Onko muita? 

Mitä zero waste -pikinikille mukaan? 


* Huopa tai viltti. Luonnonmateriaalit taitavat olla parempi vaihtoehto fleecelle. Mutta olen mieltynyt tähän fleecevilttiin ja aion käyttää sen puhki. 

* Juomaa kestopulloissa tai termarissa. Me juomme harvoin alkoholia, joten se ei kuulunut piknikkiimme tällä kertaa. Viinipullosta tai olutpullosta kertyy jätettä korkin ja sen käärepaperin verran. Mutta se on aika pieni paha. Viiniä ja olutta saa myös bulkkina omaan lasipulloon Ranskassa. En tiedä saako Suomesta? Tai voihan sitä vaikka tehdä itse juomansa. 

* Hedelmiä ilman kääreitä. Hedelmistä aiheutuvalle kompostijätteelle oma lasipurkki tai vastaava mukaan. 

* Keksejä pussukassa (ostettu irtokekseinä tai tehty itse).

* Eväsleipiä bee's wrappiin (tästä pian oma postaus) kääräistynä tai omassa eväslaatikossa (leipien sisältö sekin on zero waste -ideologian mukainen).

* Veitsi ja ruokailuvälineet kotoa (kertakäyttöiset no no no).

* Pyyheliina tai pieniä kangasserviettejä suun ja käsien pyyhkimiseen.

Tässä oli meidän piknikkimme menu ja tapa miten emme tuota jätettä. Tämähän on aivan mielettömän helppoa ja todellakin kyse on vain pienistä tottumusten vaihtamisesta. Ja vain taivas on rajana piknik-eväissä. Ainut asia mikä voi olla hankalaa on esim. viinilasit. Ehkäpä viiinin voisi juoda jostain pienistä paksuista laseista. Vaikka Ranskassa viinin juominen tavallisesta lasista onkin täysin käsittämätöntä :D Onkohan ruostumattomasta teräksestä viinilaseja tai sitten kestävästä muovista sellaiset (mieluiten secondhandinä).

Aatelkaapa jos vappuna kaikki juhlijat tekisivät piknikin roskattomasti. Tai festareilla kävijät... 


Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.