ZERO WASTE -HYGIENIATUOTTEIDEN YKSI KULMAKIVISTÄ: MARSEILLE-SAIPPUA

6.7.2017Ranskalaiset zero waste -tubettajat ja bloggaajat tuntuvat kaikki vannovan Marseille-saippuan nimeen. Olen itsekin käyttänyt sitä kohta vuoden ja loistotuotehan se on! Sillä voi pestä kasvot, koko kropan, hiukset, astiat, vaatteita tai vaikka koiransa. Saippua sopii myös hyvin tahrojen poistoon. Marseille-saippuasta voi valmistaa myös pyykinpesuainetta ja muita siivousaineita. Saippuan käyttö auttaa kuulemma raskaana olevien naisten suonenvetoihinkin. Kuulin tämän raskaana ollessani. Itse selvisin aika vähillä suonenvedoilla, liekö Marseille-saippuan ansioita ;) Tämä todella monipuolinen saippua myydään ilman pakkauskäärettä ja se on valmistettu Marseillesissa, Ranskassa. Ja ei tosiaan ole tätä tuotetta hinnalla pilattu. Saippua on myös mielestäni todella kaunis.Marseille-saippua on ekologinen oliiviöljystä valmistettu luonnontuote, eikä siihen ole lisätty mitää n lisäaineita. Eikä sitä ole testattu eläimillä. Ostaessa saippuaa kannattaa olla tarkkana. Nimittäin huijariversioita on markkinoilla pilvinpimein. Kuten Petit Marseillais ja Chat-saippua. Aidon Marseille-saippuan tunnistaa saippuaan kaiverretusta tekstistä, jossa lukee, että tuote sisältää oliiviöljyä 72%. Saippuoita on eri värisiä, mutta en tiedä mistä väri on peräisin. Yleisimmät ovat kuitenkin oliivinvihreä ja valkoinen. Uskoakseni suomalaisissa ekokaupoissa myytävät Marseille-saippuat ovat juuri näitä oikeita. 

Saippua jättää ihon ihanan pehmeäksi. Käytän Marseille-saippuaa kasvojen ja koko kropan pesuun. Hiuksia en ole vielä sillä kokeillut pestä, mutta ajattelin kokeilla heti kun meidän muovipullossa ostettu Petit Marseillais-shampoo loppuu. :D

Marseille-saippualla on todella helppo aloittaa kemikaalituotteiden keventäminen ja kylpyhuoneen zerowaistaaminen. Tämä klassikkotuote on myös mitä mainioin tuote matkustaessa. Ei tosiaan paina paljoa, eikä vuoda laukkuun. 

3 kommenttia

 1. Hei! Mistä olet löytänyt kääreetöntä Marseille saippuaa? Olen Etelä-Pohjanmaalla metsästänyt heikoin tuloksin. Oliivisaippuan pahvipaketissa(kierrätykseen) löysin mutta lähes kaikki saippuat on tiukasti muovikääreeseen pakattuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt huomasinkin että asutte Ranskassa. Suomessa pikkupaikkakunnalla roskaton elämä on todella haastavaa. Eilen kävin kylämme ainoassa kaupassa ja ainoat löytämäni muovittomat kasvikset olivat parsakaali ja tomaatit. Kyllä pistää vihaksi! Joudun käymään yli 30 kilometrin päässä ostoksilla jos haluan löytää irtotavaraa. Siksi koitan käydä kaupassa vain kerran viikossa koska turha autolla ajelu ottaa hermoon.

   Poista
  2. Moikka! Joo tosiaan kääreetöntä Marseille-saippuaa olen ostanut Ranskassa… Ruohojuuressa näyttäisi sitä olevan, mutta kauppa lienee vain isoissa kaupungeissa. Olenkin parhaillaan Suomessa muutaman viikon ja huomasin, että huh zeroweistaaminen on täällä hankalampaa!

   Poista

© Trashless. Design by Fearne.