VIIKKO 4. SUMMA SUMMARUM

24.7.2017


No niin, nyt on jo neljä viikkoa takana mahdollisimman roskatonta elämää. Alkuviikosta olimme vielä mieheni vanhemmilla, joten emme tehneet mitään ostoksia. Koko viikon söimme jääkaappiamme ja pakastintamme tyhjäksi. Sillä tänään matkustamme Suomeen useammaksi viikoksi ja haluamme kytkeä jääkaappimme pois päältä.  Viikon aikana teimme kuitenkin joitakin mokia ja toki onnistumisiakin oli. :)

Meillä tulee vielä paljon roskaa ja kierrätettävää, sillä vanhoja tuotteita meillä on paljon. Pelkkää talouspaperia on jo muutaman kuukauden tarpeiksi. Kaikki vanhat tuotteet käytämme pois, kun kerta olemme ne jo hankkineet. Uusia elintarvikepakkauksia emme ole maitoa ja voita lukuunottamatta ostaneet. Vielä on monia tuotteita, jotka ovat hieman haasteellisia zeroweistata, mutta eiköhän pikkuhiljaa ratkaisuja löydy. 

Viikon mokat

* Tulimme kotiin mieheni vanhemmilta ja nälkä oli suuri. Kotona odotti melkein tyhjä jääkaappi. Tai noh, ois meillä kait pakkasessa vielä jotakin sapuskaa ollut. Mutta laiskuus. Ostimme lähileipomosta sämpylät. Niiden mukana tuli käärepaperit. No pienempi paha lounassämpylä on kuin vaikka Bigmac-ateria. ;)

* Ostin kaupasta maitoa.

* Kylässä mentiin kertisvaipoilla ja kotona meni muutamana yönä kertis.

* Ostin vauvalle Weledan kylpysaippuan muovipaketissa (tämä on muuten tosi hyvä tuote). En viitsi alkaa vauvalle tekemään itse kylpysaippuaa.


Onnistumiset

* Teimme ruokaostokset täysin ilman pakkauksia (patsi kalan ympärillä oli taas ohut paperinpala ja se maito).

* Juuri kun olin kantanut kaupasta maitoa kotiin. Löysin torilta maitomyyjän, joka myy maitoa vanhanajan metallisesta maitotonkasta. Oma pullo pitää olla mukana. 1L maksaa 70 senttiä, tämähän on halvempaa kuin kaupassa. Maitoa käytän vain lettujen tai pannukakun tekoon sekä aamukahvissani. Käytän myös vegaanisia maitoja, mutta en koskaan ole tykännyt kahvista kasvismaidolla. Sen pitää olla lehmänmaitoa. Ja nyt saan nauttia vieläpä pienen maatilan maidosta.

* Viikonloppuna olimme juhlissa, joissa ruoka syötiin kertislautasilta ja juomalasit olivat myös kertiskamaa. Pöydällä oli nippu pillejä. En sentään ottanut pilliä juomaani :)

Tänään matkaamme Suomeen.  Olemme varustautuneet zeroweistaamaan myös Suomessa. Pikkupussukat (nämä toimii muuten erinomaisena pakkauspussukkana tavaroille ja vaatteille), kangaspussi, juomapullo ja bee's wrapit on mukana. Jännittävää nähdä, että miten Suomessa onnistumme tekemään ruokaostokset. Olemme kuitenkin myös paljon toisten luona kylässä, joten silloin zeroveistaaminen jää vähemmälle.

Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.