TERVETULOA BLOGIIN

2.7.2017Tervehdys!

Olen ajatellut haastaa itseni ja perheeni kohti zerowastempaa elämäntapaa...

Ajatus lähti liikkeelle Béa Johnsonin Zero déchet-nimisestä kirjasta. Olin myös miettinyt vauvamme syntymän jälkeen, että minkälaista esimerkkiä haluan hänelle näyttää. Haluanko, että hän näkee mammansa heittävän monta säkkiä roskia roskalaatikkoon. Haluanko, että talomme pursuaa ties mitä hilavitkutinta, kosmetiikkaa, ruokaa jne.. Haluanko kasvattaa lapsemme siten, että on ihan jees tuottaa lisää roskaa. Ehkä en, mutta vaikeatahan se on elää roskattomasti kun on vauva. Menee aikaa, energia ei riitä miettimään luontoa, kun kaikki aika menee vauvan hoitoon. Ja ne vaipat. Hetkonen, hänhän nukkuu vielä suurimman osan päivästä. Hilavitkuttimien ostoonhan menee aikaa. Puhumattakaan niiden siivoamiseen ja käyttämiseen. Kestovaipat ja muut vaihtoehtoratkaisut vauvan hoitoon. Bling! Jos teen ostokseni roskattomasti siihen menee suunnilleen sama aika kuin muovipakettiin käärittyjen ruokien ostoon Bling bling! Mehän voitaisiin ainakin kokeilla. Meidän perhe voisi olla semmonen miniwaste! Ei ihan zero. Bling blibg bling. En edes pidä huutavista logoista, joihin suurin osa ruoka-, siivous- ja kosmetiikkatuotteista on paketoitu. En pidä muovistakaan. Enkä vahvoista tuoksuista. Enkä mistään epäterveellisestä. Entisaikana keittiössä oli vain logottomia purnukoita, joissa oli ruoka-aineita. Kosmetiikkana toimi vain pala saippuaa ja joku rasva. Ihanan yksinkertaista. Niin kaunista ja raikasta. Bling bling bling bling mähän alan bloggaamaan tästä.

Tälläisen ajatusketjun päätteeksi olen nyt tässä. 

Tarkoituksenani on kirjoittaa blogiini viikottain eräänlainen summa summarum miten roskaton elämä on sujunut. Mitä haasteita on tullut eteeni ja miten olen ne ratkaissut. Lisäksi jaan reseptejä, DIY-juttuja,  vinkkejä ja välillä kaivan itsestäni vähän teoreettisemman puolen esiin. Zeroweistaan vain sen verran kuin se meidän perheelle sopii ja tuntuu mukavalta. Hampaat irvessä en tähän hommaan lähde. Enkä tee jokaisesta elämämme osa-alueesta kertarysäyksellä zerowastea. Vanhat tuotteet käytetään ensin loppuun ja pikkuhiljaa tässä mennään eteenpäin ja etsitään vaihtoehtoisia toimintatapoja. Tästä tulee hauskaa!

Kuva on meidän kuivahyllystä. Sehän on jo valmiiksi ihan zerowaste! Hmmmm… tuotteet on kuitenkin ostettu pahvipakkauksissa...2 kommenttia

  1. Mahtavaa löytää hengenheimolaisia! Hienolle matkalle ootte lähteneet <3

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, että sieltä löytyy hengenheimolaisia! :) Tästä matkasta tulee jännittävä ja hauska :)

    VastaaPoista

© Trashless. Design by Fearne.