KOTITEKOINEN LIKÖÖRI

30.7.2017Minulla on ollut kesällä pieni likööritehdas pystyssä. On niin kivaa säilöä "kesää" pulloihin. Talven pimeydessä pieni liköörilasillinen villahuovan sisällä kirjaa lukien on kivaa. Tykkään myös antaa kotitekoisia lahjoja, joten läheiseni tulevat saamaa näitä liköörejä joululahjaksi. Olen tehnyt nyt raparperi-, mansikka-, aprikoosi-, kirsikka- ja mansikkaraparperilikööriä. 

Likööri on loistava lahjaidea tai tuominen kylään mennessä. Lisäksi näin kaunista pulloa harva haluaa ehkä heittää pois, vaan ehkäpä ihmiset jopa käyttävät lasipulloa vaikka juomapullona. Nämä liköörit on myös ihan tajuttoman helppo ja nopea valmistaa. 

AINEKSET

1/5 sokeria
2/5 hedelmiä tai marjoja
2/5 kirkasta viinaa (esim. vodka)


Laita lasipurkkiin sokeri, hedelmät / marjat ja alkoholi. Sulje purkki ja ravista. Laita likööri tekeytymään kuukauden ajaksi. Sekoita purkkia aina silloin tällöin. Hedelmät voi jättää vaikka muutamaksi kuukaudeksi purkkiin. Mukaan voi myös sujauttaa vaniliatangon tai muita mausteita.

Siivilöi alkoholi lasipulloon. Pullotetun liköörin maku syvenee ja paranee kun odottelet vielä pari kuukautta. Alkoholissa lilluneita marjoja tai hedelmiä voi käyttää vaikka kakun täytteenä (tällöin kakku ei sovi lapsille). 

Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.