ITSETEHTY RANSKALAINEN SALAATINKASTIKE

9.7.2017

Zero waste -elämäntapa vaatii hieman vaivaa ja itsetehtyjä tuotteita. Yksi tälläinen on salaatinkastike. Olen tehnyt ranskalaista salaatinkastiketta vuosia ja en ole kaivannut yhtään marketin valmista salaatinkastiketta sen jälkeen. Ranskassa useimmiten salaatinkastike tehdään itse ja en ole oikeastaan koskaan kylässä ollessani nähnyt kenelläkään valmista kaupan salaatinkastiketta. Resepti on niin helppo ja nopea, että tämän valmistamiseen on aina aikaa. 

AINEKSET (n. 1dl)
1/3 osaa valkoviinietikkaa
2/3 osaa oliiviöljyä
reilu teelusikallinen sinappia 
1/2 tl suolaa
1/2 tl pippuriaLaita ainekset kannelliseen purkkiin ja ravista voimakkaasti. Voilà kastike on valmis. Aikaa meni yksi minuutti! Kastike säilyy jääkaapissa useamman viikon. Itse teen salaatinkastiketta kerralla noin desin verran. 

Kaikki ainekset löytyvät bulkkituotteena, paitsi sinappi. Sitä ei taida missään olla bulkkina, no sitä myydään lasipurkissa ja tällä hetkellä tarvitsen niitä kotiini lisää. Mummini on aina valmistanut sinappinsa itse ja onhan se parempaa kuin kaupan (Dijonsinappikin on vain teollista). Vielä jääkaapissani on kaupasta ostettua, mutta kun se loppuu teen varmasti sinappia itse! Ai niin, saakohan niitä aineksia bulkkina :D

Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.