IMETYSTEE

16.7.2017

Kerroinkin, että ostin jokunen aika sitten apteekista imetysteetä. Jokainen teepussi oli kääräisty muoviin. Olen ostanut aiemminkin imetysteetä, mutta silloin teepussit olivat kääritty paperiin. No joka tapauksessa, yksittäisten teepussien paketoiminen muoviin on turhaa, joten teen teeni tästä lähin itse. 

Ranskassa monet apteekit myyvät yrttejä bulkkituotteena. Katsoin teepakettini kyljestä tarvittavat yrtit ja marssin apteekkiin. Ostin vihreää anista, fenkolin siemeniä ja melissaa. Myydäänkö Suomessa yrttejä apteekissa? Tyhmä kysymys, mutta en tiedä, mistä yrttejä voi ostaa Suomessa. Ekokaupat?

IMETYSTEEN VALMISTUS JA OHJE

1/3 vihreää anista
1/3 melissaa
1/3 fenkolin siemeniä

Sekoita yrtit keskenään. Hauduta yrttijuomaa teepallossa tai teekannussa 5-10 minuuttia. Juo imetysteetä kolme kertaa päivässä. 

Imetysteen yrteiksi sopivat monet muutkin yrtit, jotka ovat aniksen makuisia. Imetysteehän ei nyt ole mitenkään pakollinen juttu. Ilmankin pärjää. Mutta jos on tottunut juomaan päivän aikana paljon kuumia juomia,  imetystee on oivallinen juoma. Kofeiinia sisältäviä juomia kun on parempi juoda hyvin maltillisesti (vihreässä teessäkin on hieman kofeiinia). Apteekkari kertoi myös, että vauvat pitävät fenkolin mausta. 

Tätä teetä litkin mielelläni muutaman kupin päivässä. Teen valmistaminen on lisäksi paljon edullisempaa kuin valmiisen teepussien ostaminen. 


Lähetä kommentti

© Trashless. Design by Fearne.